April 12, 2010. Intressekonflikt.

Det kändes lite oroligt när vi åkte till Rakvere i dag. Ett storkbo var tomt! Men när vi åkte tillbaka igen var både mamma och pappa Stork där. Nu väntar vi på ungarna. Varje dag flyger vildgässen runt vårt hus. I streck efter streck.

Det har redan vänt! Jag såg hus som hade påbörjat renoveringen före finanskrisen, och sedan bara stått halvfärdiga, och nu har det börjat hända saker igen!

I hela Estland vajar flaggorna på halv stång. Estland har sorgedag och man tänker på Polen och alla de som dog i den stora flygkraschen i Smolensk.

En annan intressant händelse i dag är att Rysslands ambassadör visade en historiebok som han vill att alla ryska elever i Estland ska läsa. Det som var särskilt speciellt i den boken är, att den man som bar ansvar för många, många människors avvisningar till Gulag, Arnold Meri, (jag nämnde honom den 22 mars) och skulle ställas inför rätta här i landet om han inte hunnit avlida, han finns med som hjälte som alltid ska ihågkommas en viss dag varje år. Det kan man väl kalla intressekonflikt, och vad betyder det att de estlands-ryska barnen får för uppfattning om deportationerna?

 

Korruption har avslöjats också här. Bl.a. en polischef är åtalad för att man kunde köpa sig fri från bilbesiktning. Även några som mutat honom är åtalade. Skillnaden från andra länder är att det omedelbart blir ett åtal.

Trackback
RSS 2.0