Dec. 18, 2010 aldrig ska någon få mig att först skillnaden.

Astrid berättade att det var en sådan snöstorm i Estland att bilarna gömdes totalt av snön som täckte dem helt. Det berättas om en man som var på väg hem i bilen utan att se något p.g.a. snöstormen. Han visste inte var han var. Han larmade hemmet; man letade efter honom förgäves. Han blev sittande i bilen som begravdes i snön. Efter några dagar hittades han död i sin bil inte långt hemifrån.
---

Jag håller på att ordna mina papper, och hittade ett fax jag skickat till SvD. Jag tycker att det är ganska bra, även om SvD inte tyckte det:

981204

Å ena sidan framkastas förslaget av en svensk åklagare, att bara att  känna sympati för "en del" i nationalsocialismen ska rendera fängelse.
Å andra sidan arbetar regeringen
(obs 1998) i ett samarbetsavtal med ett parti som uttrycker sympati med "en del" av det som Lenin står för.
Aldrig, aldrig kan någon få mig att förstå var skillnaden ligger. Vad är det för skillnad att utrota en grupp människor på grund av religion ,mot att utrota en grupp på grund av samhällsklass?

Med vänlig hälsning

K


---


Kadri Liik,
chef för International Centre for Defence Studies i Tallinn sedan grundandet 2006,
skriver i boken "Om Ryssland" under rubriken "Forna allierade eller forna fångar? Ryssland och dess postsovjetiska, västvänliga grannar" att Rysslands krig med Georgien som utbröt i juni 2008 har lika stor effekt på Rysslands grannar som den 11 september hade på Västvärlden. Moskva hade inte angripit ett oberoende land sedan invasionen av Afghanistan 1979; och Moskva hade inte försökt förändra internationella gränser genom bruk av militär makt sedan andra världskriget och dess omedelbara efterspel.

Och detta ska jag fortsätta skriva om snart...
Trackback
RSS 2.0