Juli 6, 2010 Vi som minns hur det var för tjugo år sedan, vi förundras

Det har varit rekordvärme i dag. Vi väntar på regnet som ska komma, och som redan känns i luften. Det är kvavt.
Vi tittade just p å Aktuaalne Kaamera, och fick veta att det redan dött 40 människor i drunkningsolyckor i Estland i sommar och de allra flesta fallen är orsakade av alkohol.
Rahva Museeum, Folkmuséet, håller på med en jämförande studie om varorna i butikerna i dag och under sovjettiden. Det ska bli intressant att se vad de kommer fram till. Jag minns att det var väldigt tomt i mataffärerna när vi var i Tallinn 1978, och den tygaffär vi gick in i hade inte den gardin som de visade i fönstret. De tyckte vi var jättekonstiga som tyckte att de skulle ha just den. Alltså den hängde inte som gardin, den hängde för att visa vad som såldes. Däremot fanns det mer att köpa i valutabutikerna där de "vanliga" esterna inte var välkomna. Där fanns det till exempel vanliga tvålar att köpa.
Det firades också att den första trådbussen började rulla för exakt 45 år sedan i Tallinn.
På en banderoll under bilden kunde vi också se att svenska feminister bränt upp 100 000 krooni. -Det är mycket pengar att bara bränna upp.
Vi har fått hit vår son och hans söner i dag. Det är jätteroligt. Och det allra roligaste är att Estland är så självklart för dem. De går direkt över till Hanno och pratar. Han säger att Indrek ska komma i dag och hälsa på dem. Och allt är helt naturligt. Vi som minns hur det var för tjugo år sedan, vi förundras.
 
 
 
Den lilla rävungen som lugnt gick på vår tomt.
Här ser han att Ants tar ett kort på honom.
Trackback
RSS 2.0