Okt. 25, 2010 I det Sovjetiska Estland gällde regeln att för varje rysk tjuv måste en est arrestera

I det Sovjetiska Estland gällde regeln att för varje rysk tjuv måste en est arresteras.  Det fick inte vara så, att ryssarna var mer tjuvaktiga än esterna.

 

I en kolchos upptäcktes ett hål i staketet. Det var tydligt att folk tog sig ut där efter att ha stulit grönsaker från kolchosens lager. Det var ingen vanlig stöld. Eller rättare sagt: det var ingen vanlig kombinering. Detta var ett stort brott eftersom det stals från ett lager.

Ingen ville skvallra om det, så det tog tid innan de kom fram till myndigheten att det förekom stölder. En dag hade det i alla fall kommit till allmän kännedom att de stals grönsaker från kolchosen. Då placerades ett TV-team och några milismän utanför staketet. De väntade på tjuvar! Den förste som kom ut var en ryss. Den andre var ryss. Den tredje var ryss osv. ändas till den fyrtionde som också var ryss. Detta betydde att inget fick rapporteras i TV eller radio. MEN. Så kom den fyrtioförste, och han var äntligen est. DÅ fick TV tillstånd att rapportera om stölderna: Man hade upptäckt två tjuvar som stal från ett kolchoslager. En vid namn Ivanov och en vid namn Mets.

Så handskades man med sanningen i Sovjetunionen, avslutade Hanno sin berättelse.

Trackback
RSS 2.0