Dec. 3, 2011 Det ryska utrikesministeriet har svarat Postimees.

Det ryska utrikesministeriet har svarat Postimees (se 1 dec min blogg).

Ryska UD: s presstjänst uttalande skickade igår svar till Postimees på det dokument som finns på ryska UD:s hemsida där ockupationen av de baltiska länderna beskrivs. Det som hände efter ingåendet av Molotov-Ribbentroppakten mellan Sovjetunionen och Tyskland.

 

Bild från Moskva.

 

Handlingar som utarbetats av Institutionen för ministeriet för historiskt material, känd som "Sovjetunionens yttre åtgärder på tröskeln till stora fosterländska kriget (tillägg)." Bland annat påstås det att de pro-sovjetiska parlamenten blev valda 1940 i Estland, Lettland och Litauen i fria och efterlängtade val.

I sitt svar till Postimees säger ryska utrikesministeriet att de vill tacka tidningen för det intresse tidningen visat för materialet på webben.

”Syftet med webbplatsen är att informera allmänheten om en eller annan historisk händelse som tagits fram via framstående kulturella och diplomatiska undersökningar. "

Presstjänsten sade att det skulle komma fler dokument med anledning av årsdagen av det Stora Fosterländska kriget för 70 år sedan. (Andra världskrigets början, enligt ryssarna)

"Materialet innehåller inte några" tolkningar " utan upprepar välkända fakta ,i hela världen (SIC! ) som fastställs i officiella dokument, nationella avtal och annat historiskt material, och som upprepade gånger har publicerats i den vetenskapliga litteraturen”, påstår det ryska utrikesministeriet.

Sanningen är: Andra världskriget började 1939 med det tyska angreppet på Polen i september, följt av Sovjets invasion av Polen 10 dagar senare, Sovjetunionens attack på Finland under vinterkriget och ockupationen av de baltiska staterna.

Den ryska hemsidan för historia är tänkt för ryssar i Ryssland och f.d. ockuperade stater – ej för västmänniskor och västländer, avslutar Postimees.

 

Det var allt för i dag!

Trackback
RSS 2.0