Juli 2, 2011

Jag skulle berätta om vargarna när Ants laddat ner bilderna från kameran, men det blir ju aldrig av, så nu får jag skriva ändå.

Annika berättade på lantmännens fest i lördags att hjortar och rådjur hade det besvärligt i vintras. Det var så mycket snö, att de hade svårt att få tag på mat och hitta skydd. De kom närmare husen och gömde sig under granhäckarna där det är snöfritt. Sedan kom vargarna. Närmare och närmare. Naturligtvis hittade de djuren under granarna och åt upp dem. Kvar fanns sedan bara huvudena, som de tydligen inte gillar. Annika hittade flera skallar i vintras.

Annikas får fick så många lamm att det blev för mycket jobb att sköta alla. Hon sålde några och måste nu tillbringa hela dagarna i fårens närhet. En granne kom en dag och var så förb… att han skrek av ilska. Hennes får hade ätit upp tulpanerna på hans tomt. Just då glömde han, att det inte var så länge sedan han själv hade får som åt upp lite av vaje hos grannar, och då kom de och skällde på honom. Så kan det gå.

Annika skriver själv en blogg, som ni måste läsa: http://annikamichelson.blogspot.com/

(se länkarna på första sidan)

Numera skriver hon bara på svenska (finlandssvenska) för vår skull. Annars behärskar hon många språk. Till och med det svåra språket danska talar hon. Läs om den sjuka baggen Aksel som tydligen blir lite bättre i alla fall. Se spännande videor. Det är också Estland!

Den 23 mars skrev hon om räven: En räv gjorde ett utfall mot fåren om morgonen. De sprang ca. 30 m undan, samlade sig i en flock och tittade på räven. Eventuellt lärde räven sina ungar hur ett anfall går till. Antagligen hade räven tagit ett får om hon behövt det som mat.

.....

 

Bilder från Dansfestivalen i Tallinn:

 

 

 

 

Och så tre bilder från en annan trevlig plats i Tallinn i dag: Jordgubbsfestivalen i Ülemiste:

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0