Juli 5, 2011

Tack Riina för kommentaren. Det är verkligen roligt att få reaktion på skrivandet, och så positivt också. Vi kommer ses i Tallinn.

Vet ni att Sveriges skickligaste modellbåtsbyggare var en est från Mälarhöjden? Ants berättade just det. Mannen är pensionerad från Sjöhistoriska muséet nu och Ants minns inte hans namn.

I dagarna söker studenterna till universiteten. Ett nytt problem är att flera av de som skriver in sig på högskola sedan inte kommer. Ändå ökar studentantalet, och fler och fler utländska studenter börjar studera i Estland. Det är grannländernas elever framför allt, alltså även ryska elever. På grund av detta blir de engelskspråkiga kurserna fler.

…..

Infrastrukturen förbättras hela tiden. Vi ser det på vägarna, som breddas, asfalteras och får nya vägräcken hela tiden. I dag såg vi på Aktuaalne Kaamera att i Mäe invigdes en ny busstation för 140 bussar.

I Paide byggs en ny yrkesskola som bl.a. kommer ha utbildning i väghållning.

I Tallinn har politikerna infört en bestämmelse att husägarna är skyldiga att hålla husen rena från graffiti och klotter. Vi såg graffiti som var rena konsten, men naturligtvis vill man inte ha den på husväggarna. Husägarna är bittra eftersom det hela tiden kommer nytt när det gamla tas bort.

Sedan såg vi en fantastisk arbetsmaskin. Det är svårt att ge den en riktig beskrivning. Den ser ut som en stor kranbil, men den innehåller så mycket fler funktioner. En arm placeras runt ett träd. Den sågar av trädet och lyfter upp det och lägger det på plats. Den kan tippas nästan helt och ändå inte ramla, men arbeta. Jag har försökt hitta en bild på maskinen, men jag hittar det inte.

Postimees:


 

 

Statsminister Ansip på fest hos amerikanske ambassadören m. fru.

USA:s ambassadör Michael C. Bolt och hans hustru Hallie hade mottagning på ambassadens gård i går för att fira den 235:e självständighetsdagen.

Den 7 juli börjar Medeltidsdagarna i Tallinn. Det hoppas jag blir välbesökt. Jag återkommer till det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0