Nov. 13, 2011. En pilot var ryss.

 

 

Tadjikistans president.

 

En av piloterna som dömdes i Tadjikistan var rysk medborgare. Det är känsligare än att en var est. Ryssland och Tadjikistan är allierade.

"Vi gav Moskva en signal att vi är redo att lösa detta problem på ett konstruktivt sätt enligt alla lagar och som inte stör den viktiga alliansen med Ryssland", sade en källan till tidningen  Postimees.

Tadzjikiska presidenten Emomali Rahmon sade i går att cheferna för de brottsbekämpande myndigheterna beslutat att själva ta kontroll över problemet efter att ha informerats ordentligt.

Hatloni vilajeti domstol dömde den 8: e november de båda piloterna skyldiga till illegal korsning av statsgränsen. Domen blev 8,5 års fängelse.

Piloterna hävdade att de utförde en nödlandning i mars, pga. brist på bränsle.

Enligt Tadzjikiska myndigheterna var landningen olaglig. Genomgången visade att tankarna hade tillräckligt med bränsle för returen.

 

Det är intressant att "vi är redo att lösa detta problem". Vad menas med det uttrycket?

(Jag skrev några rader den 9 november om domen).

…..

 

 

Hela familjen Ots.

Enligt traditionen har "Estlands bästa pappa år 2011" fått sina utmärkelser i dag

”En bra pappa ska lära sina barn att tänka, att skapa möjligheter för deras utveckling.” menar årets far 5-barnspappan, dirigenten och musikpedagogen Aavo Ots. Det behöver inte nödvändigtvis vara musik som ger detta.. Att det blev så för mina barn beror på att musiklivet är så engagerande här.” Alla fem barnen sysslar med musik som sin far.

Trackback
RSS 2.0