Nov. 30, 2011 Postimees rapprterar:

 

Vi satte på SVT-play i dag och såg ett program om Ryssland efter Sovjettiden. Det var intressant, mycket intressant. OK vi såg bara halva programmet, kanske ser vi resten i morgon. I alla fall: det som tog mig hårdast var när historieläraren berättade för barnen, som fått lära sig att Sovjet var det bästa landet på jorden, och där var alla lyckliga, att folk deporterats till omöjliga områden att leva i, att staten beslagtagit alla privata egendomar – ”Tänk er att någon skulle komma och ta ert hus och ladan med era djur och alla större saker ni äger.” Och så får de klart för sig att det var ingen himmel folk levt i, det var ett helvete. Alla har alltid ljugit. Jag tyckte så synd om de här barnen, när de förstod att egentligen kan de inte lita på någon.

 

…..

 

Några som gillar Sverige?

Skandinaviska länderna högt rangordnade när det gäller värden på livsmiljö

Futurebrand har rangordnat världens länder när det gäller hur våra nationer skapar våra nationella varumärken. Sammanlagt kommer Sverige på första plats sedan på andra plats Danmark och Norge på fjärde plats. Finland, som inte tillhör Skandinavien kom på tredje plats och efter Danmark: Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Holland, Island och Australien.

”Under år 2011 har vi sett styrkan i det skandinaviska varumärket: dessa länder är inte bara immuna mot den kris som drabbat Europa; lagar formuleras utan att bryta mot mänskliga rättigheter eller individens friheter.”

Den politiska friheten i rangordnas: Sverige, Danmark, Finland, Kanada, Nya Zeeland och Norge, och när det gäller tolerans: Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Det var dock överväldigande övervikt för Sverige, som fick första plats i alla fem underkategorier (politisk frihet, tolerans, yttrandefrihet, en stabil rättsordning ).

De svagaste länderna i den sistnämnda kategorin är Pakistan, Zimbabwe, Kambodja, Vietnam och Tunisien.

(Postimees)

Trackback
RSS 2.0