Nov. 3, 2011. Vilda djur nära oss.

 

Sumobrottaren Kaido Höövelson, som vi känner som Baruto är nu rankad två i världen.  Han är den est som är mest känd i världen. Han tänker fortsätta några år till, sedan ska han uppfylla en dröm. Han ska komma tillbaka till sin gård i Estland och börja arbeta som bonde. Han ska ha fem barn! "Den verkliga lyckan kommer när jag är tillbaka i Estland, och kan hantera mina egna angelägenheter."

…..

 

Ett rådjur hoppade rakt in i en buss på vägen från Tallinn till Kuressaare.

Han kunde undvika större skador på sin bil eftersom han iakttagit rådjuret på avstånd.  Då såg han rådjuret ta sats och hoppa rakt på bussen. Han bromsade sin bil tvärt, men fick ändå in rådjuret i sidan av bilen.

…..

Vid Vergi Sadam, Vergi hamn, som är en stor gästhamn framför allt för finska båtar under sommaren, var en man ute och fiskade. Döm om hans förvåning när han såg en björn simma en bit ut i viken!

Och unge Indrek har berättat om att han stod på gården hemma, ca 4 km från oss, och såg en björn lufsa runt i skogsbrynet. En god stund stod han där och tittade förvånad på björnen.

Man kan alltså konstatera att det björnarna kommer allt närmare.…..

I Lääne Virumaa har tillstånd getts att jaga upp till 8 vargar och 9 lodjur.

Förra året dödades 135 vargar i hela landet. Jaktsäsongen pågår fram till 28 februari.

…..

 

Jag tror att Savisaar egentligen ser sig som kung i landet Tallinn. Han har ju infört en särskild moms (som visserligen inte är tillåten) och en egen TV, Tallinn TV, TTV. I dag demonstrerade hans medborgare för bättre och mer barnanpassade förskolor och nedläggning av den fruktansvärt dyra TV-kanalen. Så är det den där ortodoxa kyrkan, som det fattas pengar för. Det ska bli intressant att se hur länge han får vara kung. Jag glömde! Han har en egen polis också: mupo. Municipalolisen.

 

 

Vad ska man prioritera TTV eller förskolan? frågar föräldrarna Kung Savisaar.

Trackback
RSS 2.0