Okt. 21, 2011 En estnisk soldat, Agris Hutrofi, dödades den 15 oktober i Afghanistan.

Tallinn stad införde för något år sedan en egen skatt på allt som säljs i staden. Nu har Statoil fått ett domstolsbeslut att de inte ska redovisa en sådan skatt, skatten är olaglig. Det betyder med all säkerhet att staden går miste om den extra inkomsten. Nästa företag att gå till domstol verkar bli Neste. Även de stora butikskedjorna överväger om de ska vända sig till domstol. Staden blir återbetalningsskyldig när domstolen dömer ut skatten.

…..

Har ni läst om att en estnisk busschaufför som försvunnit i Karlstad?

Han körde en buss med en kinesisk grupp från Finland och genom Sverige till Norge.  Föraren Aivar Pulver försvann från hotellet i Karlstad i går morse. Försvinnandet har anmälts till den svenska polisen. En jacka har hittats vid Klarälvens strand.

Sonen Marko Pulver talade i telefon med sin far i förrgår kväll. Fadern berättade då att en bil med två män körde efter honom de senaste 170 km. Han trodde att det kanske var en rasist som inte gillade kineser som jagade honom. Han vågade inte en stanna och tanka bussen av rädsla för vad som skulle kunna hända. Sonen ringde polisen.

Från samma flodstrand har en man körts till sjukhus, men han uppges vara svensk.

…..

 

 

Evlin Ilves har släppt en kokbok: ”Kingitud maitsed” (ung. smaker i gåva.) Den handlar om mat som hon ätit med gäster från när och fjärran. Rätterna ska vara möjliga för alla att göra och ingredienserna ska finnas i estniska affärer. (eller deras substitut)

28 oktober presenteras boken på Bokmässan i Helsingfors.

…..

 

En estnisk soldat, Agris Hutrofi, dödades den 15 oktober i Afghanistan.

 


Han kom hem till Estland i dag i sin kista, och mottogs vid flygplatsen av en hedersvakt och flera höga officerare höll tal där. I morgon sker jordfästningen i Väike Maarjas kyrka. Han efterlämnar hustru och två barn.

Estland menar att de självklart ska deltaga i befrielsekrig om de får frågan. ”Nästa gång kanske det är vi som behöver hjälp.”

Trackback
RSS 2.0