April 10, 2012 Putin säger att Estland aldrig var ockuperat. De gick frivilligt in i unionen 1940.

En lika fin dag som i går. Det skulle vara molnigt med lite sol ibland, men det blev väldigt mycket bättre. På en av åkrarna ser vi en stor grön fläck. Det känns hoppfullt.
.....
 

Estlands centralbank har beslutat att en fjärdedel vinsten förs över till statsbudgeten. Först var centralbankens styrelse emot det, men finansminister Jürgen Ligi insisterade. Och så blev det.

Vi hittade en gammal inspelning på Youtube där Putin för det första säger att Estland aldrig var ockuperat. De gick frivilligt in i unionen 1940, och när Sovjet tog över igen 1944, då kan man inte säga att de ockuperade, eftersom de bara tog tillbaka sitt eget land. Det gamla vanliga struntpratet alltså.

Sedan säger han också att Estland och Ryssland kommit överens i gränsfrågan, och avtalet ska strax skrivas under. Det är fortfarande inte undertecknat.

Estlands err dvs radio- och TV-bolag har nu åter utsett Margus Allikmaa till chef. Han skulle egentligen avgått efter 5 år, men när man synat alla ansökningar, då återstod bara Allikmaa som kandidat till jobbet.


 
Margus Allikmaa.

"Det här är ett företag med adrenalinstyrka", sade han i Aktuaalne kaamera i dag. "Mina första år i err handlade om att skapa ett fungerande samarbete av radion och tv:n, och det krävde mycket arbete och mycket tänkande. Men jag ser nu att det konstaterats i en undersökning att folkets förtroende för vad som sägs i err är mycket stort. Man litar på oss." Företaget har blivit kritiserat för ett det är "Reformierakonds röst", alltså regeringspartiets röst. Den kritiken förstår Allikmaa överhuvudtaget inte.

Vi har noterat att det är samma reportrar i radio och TV. Både utrikes- och inrikesreportrar. En av Aktuaalne Kaameras programpresentatörer hör man i olika program, inte bara Nyheter, på radion. Det är ju ovanligt för oss.

 

Aktuaalne Kaamera berättade att en man letat småflickor i dag och försökt få in dem i sin bil, och en flicka följde verkligen med honom. Problemet är att ingen liten flicka anmälts som försvunnen. Man ber alla se sfter om de inte saknar någon...

Ett bra arbete har utförts då man slagit all vass som fick växa fritt under ockupationsåren. Därmed har man fått ett rikare liv för fåglar och fiskar samt för lantbruket.

Slutligen: Lady Gaga med fler kommer till Tasllinn i juli och håller konsert!


Trackback
RSS 2.0