April 12, 2012 De ryska skolorna i Estland lär ut den ryska sanningen om vad som hänt.

Tack för kommentaren, Ebba. Nej, ingen på Försvarsdepartementet dog som tur var. Men vi kunde se hur människor hoppade ut genom fönster och över staket. Men som sagt, försvarsdepartementet är en stängd borg nu.



FYRA hägrar syns just nu på åkern!
.....
Aktuaalne Kaamera:

Problemet återstår: de ryska skolorna har fortfarande sina egna böcker och lär ut den ryska sanningen om vad som hänt.
1. Estlands var ej ockuperat.
2. Inga deportationer ägde rum.
3. Människorna lämnade sina hem med alla sina ägodelar för en ny framtid i Sibirien.

Tre medlemmar av Keskerakond, Savisaars parti, menar att det är självklart att detta är normal historieundervisning. En av dem är Tallinns vice borgmästare Mihail Kölvart, rysk härstamning. Han förstår inte problemet.
Kapochefen/Säkerhetspolisens chef svarar då, att det är hemskt tråkigt att han inte förstår, men hur kan han då ha en så tung post i landet?
.....
 
En man som begått våldtäkt mot två kvinnor dömdes till fjorton års fängelse. Brottet anses mycket allvarligt.
 
.....
 
En mycket uppskattade (rysk) poliskommisarie i Tartu som arbetar på narkotikapolisen har just avslöjats som narkotikahandlare och med annan kriminell verksamhet. Alla arbetskamraterna är chockade eftersom har var så duktig och populär. När de nu undersöker alla hans brott, då möts de av allmänhetens förakt. De jämför honom med polisväsendet i Ryssland, som är korrumperat. Berättade jag om pojkarna i 10-årsåldern i Moskva som intervjuades om sina framtidsplaner? De ville bli poliser. Inte av något annat skäl än att då "tjänade" man så mycket pengar, eftersom alla måste betala mutor till dem.
 
.....
 
Estniska flygplatser ser framför sig ett nytt rekordår! Det berättades också att de fått alla pirattaxibilar att försvinna från platsen.
 
.....
 
Ants Vasar, chef på Viru Centrum säger att människorna är utless på kriser!
 
.....
 
Som avslutningsknorr på nyheterna fick vi se ett litet avsnitt från Ryssland. De vill skicka upp en raket runt månen därför att de tror sig veta hur de ska kunna minska solens klimatförstörande strålar, de skulle på så sätt minska jordens uppvärmning.
En lustig detalj var att journalisterna log när de presenterade inslaget. Kanske tänkte de på Lysenko och hans väluppfostrade veteodlingar.
Trackback
RSS 2.0