Feb. 27, 2012. Lögner och åter lögner.

 

Varning! Nu låter Putin andra länder betala för att han ska bli president igen!

I dag meddelas förutom att ett mordförsök på Rysslands premiärminister Vladimir Putin avslöjats, så oroar han sig också för ryssar som bor i andra länder.

”Problemen för icke-medborgare i Estland och Lettland kan omöjligen accepteras."

Putin sade att Ryssland avser att beslutsamt påverka länderna att uppfylla de rekommendationer som internationella organisationer stadgar för nationella minoriteters rättigheter.

Tidningen Moscow News publicerade en artikel där Putin menar att den ryska staten ska skydda sina medborgare och landsmän utomlands där annat land inte sköter uppgiften.

"Vi ska aldrig glömma våra miljoner landsmäns som bor utomlands eller vistas där på semester eller affärsresa. Vi avser att lägga den avgörande tonvikten på  Estland och Lettland, vars förmåga att följa rekommendationerna som satts av flera auktoritativa internationella organisationer för att säkerställa rättigheter för nationella minoriteter inte följs. De har en skamliga status för icke-medborgare som vi omöjligen kan acceptera ", tillade statsministern.

Jag anser att det har bevisats av bl.a. EU att det inte förekommer någon förföljelse av icke-ester i Estland. Till och med den ryske studenten Sergei Metlev (se 29 dec 2009,) menar ju att det är lögn och bedrägeri. Men vad ska Putin hitta på? Det är ju val. Han ska ju vinna. Men han kan ju berätta hur Ryssland behandlar  det setukesiska folket som bodde i det fria Estland 1920 och framåt; de som plötsligt såg sig leva i Ryssland när Stalin ändrade gränserna. (bl.a. 19.1 2010)

 



Setufolket är ett folk med egna traditioner och egen kultur. De har nu en gräns som skiljer dem åt.

Trackback
RSS 2.0