Jan. 31, 2012. Även om det är kallt. Riktigt kallt. Så skiner solen.

 

 

Temperaturen sjönk till -27,5 grader på morgonen.

Väderstationer i Tudu, Väst-Viru län och Korela i Põlvamaa visade kl 6 i morse -27,5 grader.

Estlands meteorologiska och hydrologiska institut, varnade igår att den lägsta lufttemperaturen sjunker från onsdag till mellan -25 och - 30 ° C under den andra halvan av veckan.

Även om det är kallt. Riktigt kallt. Så skiner solen. Detta är en vinteridyll. Det tycker emellertid inte Ella, som har en affär i centrum och inte hinner hem och elda i spisen under dagen. Hon har det jättekallt hemma också. Så, det är klart att det finns nackdelar med allt. Suck.

…..

Oleg Gross har fyllt år.

 

 

Oleg Gross gratutleras av borgmästaren

 

Företagaren Oleg Gross firade sin 60-årsdag på restaurang Mezzo på Aqva Spa i Rakvere.

Företagets personal var inbjuden till en fest tillsammans med släktingar, vänner, gamla och nuvarande kolleger, lokala affärsmän och politiker, samt personer som är aktiva idrott och brottning.

Ekonomi-och kommunikationsminister Juhan Parts överlämnade ett brev med ett stort tack via Rakveres borgmästare Einar Vallbaum. Gross fick också en gyllene kista med inskriften ”Bra bolag 20” som ges till den som framgångsrikt har lett företage i 10, 20 eller 30 år och som därmed bidragoit till lokal marknadsutveckling och utveckling av det sociala livet. Oleg Gross är ägare av OG Elektra Produktion och ägare till alla Gross-butiker i landet.

Underhållning under födelsedagsfesten bestod av operasångare och magiker.

En timme före midnatt lystes himlen upp av fyrverkerier som enligt ett ögonvittne var mäktigare än nyårsaftonens fyrverkeri i Rakvere.

Vi kör förbi Gross lyxvilla på vägen till Tallinn. Den skulle kunna visas upp på nästa ”lyxsafari”. Men jag vet inget om några oegentligheter som man skulle kunna berätta om. Jag menar som i Sverige och safarin till Saltsjöbaden. Vi får se vad sådana resor ger för effekt. Blir det nu en "gettosafari"? Bara det inte utvecklas till farliga våldsamheterr!

Trackback
RSS 2.0