Mars 1, 2012. Journalist fängslad i Ryssland.

 

Sakus marknadschef Kadri Arm.

 

 

Svenska Systembolaget och Saku Ölbryggeri har en viktig sak gemensamt. De säljer inte sina varor med avsikt att folk ska köpa dem. Eller i varje fall är inte reklamen för Sakus öl avsedd att öka folks dryckesvanor.

Sakus marknadschef Kadri Ärm svarar på anklagelserna att kvinnors förbrukning av alkohol ökar med annonserna. ”Jag vågar tro att vi kvinnor kan fatta självständiga beslut utan påverkan av reklam.”

Ett annat misstag är tron att alkoholreklamen är utformad så att läsaren ska konsumera mer. "Så är det inte. Alkoholproducenterna arbetar för att säkerställa att alkohol inte missbrukas. Överkonsumtionen är dåligt för alla, både för samhället och näringslivet. "

Marknadschefen förklarade att kampen mot alkoholmissbruket ingår i Saku bryggeris långsiktiga planer. Det är t.ex. i form av stöd till idrotten eller direktstöd i kampanjer som skickar ett tydligt budskap ("Om du dricker alkohol kan du inte köra något fordon", "Om du dricker alkohol kan du inte simma").

 

…..

 

 

Journalisten Igor Taro.

I Ryssland har en estnisk journalist, Igor Taro, tagits in för förhör trots att han har ett giltigt journalistvisum. Han hade filmat för ”Aktuaalne Kaamera” hur den lokala polisen tog hand om en person som satte upp en valaffisch inför presidentvalet. Efter ett tre timmar långt förhör där Taros kamera tömdes, befinner han sig nu på det estniska konsulatet. Domstolsförhandlingar kommer att äga rum i morgon.

"President Ilves kommer att övervaka situationen mycket noggrant via det estniska konsulatet, och kommer att visa Igor Taro sitt omfattande stöd" bekräftade presidentens talesman Thomas Sildam till rapporterar Postimees.

Det är några synnerligen känsliga dagar nu fram till presidentvalet på söndag.

Taro gjorde en fantastisk reportageserie vid förra presidentvalet där han använde officiella ryska bilder på valförrättare som åkte runt och hjälpte äldre människor att välja. Bilder med äldre människor i slummiga miljöer, bilder som ursprungligen inte var tänkta för utlandet.

Trackback
RSS 2.0