Mars 25, 2012 Till och med evigheten är relativ!

Jag låg och funderade. Jag tänker då och då på hur mycket mitt liv förmörkades av läraren i söndagsskolan, han som sa att: ”Den som inte tror på Gud hamnar i den eviga skärselden.” Plötsligt slog det mig en sak. Helvetet är avskaffat! Det avskaffades någon gång efter det där uttalandet. Helvetet varade inte för evigt. Det är punkt A.

Punkt B: Einstein hade rätt. Allt är relativt. Jag förstår nu, att evigheten också är relativ. Fler bevis:

1.     Ryssland skrev under fredsavtalet med esterna i Tartu 1920. Där stod det att de aldrig under evig tid skulle göra anspråk på Estlands jord igen. Hur lång tid varade den evigheten? Svar: 4 år.

2.     Estland var ett litet levande rike. Det utvecklades med rekordfart mot en sann demokrati för esternas bästa. Av någon anledning blev de ändå dömda till Den eviga skärselden! Den drabbade dem först 1940, för att slå till med ny kraft 1944. Människorna där inne brann. De stympades i sin själ. De mördades. De skickades till helvetet, men några fick komma tillbaka. Men: Det varade inte för evigt! Sakta släcktes elden som tärde dem. De började se sig omkring, och fann levande samhällen. De gjorde sig fria. De sjöng sig fria! Den evigheten varade bara i drygt 50 år.

Alltså: Till och med evigheten är relativ! Einstein hade rätt!

 

…..

En händelse med sorgligt slut har skakat Estland. Det är en liten flickas öde, en rysktalande flicka som var försvunnen några långa, långa marsdagar.


…..

En händelse med sorgligt slut har skakat Estland. Det är en liten flickas öde, en rysktalande flicka som hade en sjukdom, vilken vet jag inte, men det pågick en insamling för att betala hennes kommande sjukhusvistelser,



Bilden på Varvara Ivanovna syntes överallt med både rysk och estnisk text.

En liten nioårig Narvaflicka, Varvara Ivanova, har varit försvunnen en tid. Alla i Narva har hjälpt till att hitta henne. Sista gången hon sågs levande var i en mystisk bil. Mamman berättade om sin blyga mörkrädda dotter som aldrig skulle följa med någon främmande frivilligt. Hennes bror har misstänkliggjorts, men mamman säger: Brodern, som är 26 år sitter just nu i fängelse i Finland. "Det är inte fysiskt möjligt att han varit i Narva."
Senare visade det sig att hon aldrig setts i en bil. Det var en 10-årig pojke som sagt det, men han har tydligen hittat på det.
Polisen är tacksam för all hjälp de fått från allmänheten. "Vi har inte de resurser som krävs." säger en polisman. En morgon samlade polisen åttio frivilliga för att genomsöka ett område, Ett batteri hittades och undersöktes om det kunde vara Varvarats.
Presidenten skrev på Facebook:

"Jag följer sökandet med uppmärksamhet och hoppas att den saknade 9-åriga Narvaflickan Varvara Ivanova hittas. Som förälder förstår jag familjen. Som president önskar jag alla de frivilliga och polisen framgång i sökandet."

Den 23 mars meddelades:

Den saknade flickan Varvara har hittats död.

Hon hittades i närheten av den platsen där hon försvunnit.

Vid en presskonferens fick vi veta att barnet hittades naken. Tiden för dödsfallet är ännu inte känd.

"Den preliminära undersökningen visar spår av våld. Mer ville polisen inte säga. Området hade genomsökts av både frivilliga och polis.
Svetlana som deltagit i sökandet berättar att hon sökt på den platsen flera gånger. "Då fanns hon inte där."
"Inte bara hela Narva utan hela Estland har letat efter henne. Vi är så ledsna över det här resultatet", sade hon med sorgsen röst.

Inrikesminister gjorde då ett uttalande:

"Polisen har mobiliserat alla sina krafter för att spåra brottslingen och ställa honom inför rätten. Hela samhället har skakats av fallet och vi alla önskar hitta brottslingen snabbt ", sade inrikesminister Vaher."Det är en fruktansvärd händelse, men jag tackar alla de över 100 frivilliga som har hjälpt till i sökandet. Det är mycket hjärtevärmande för vårt samhälle."

I Narva är föräldrarna mycket oroliga, och tvekar att skicka ut barnen ensamma. De undrar också varför poliserna inte sökte med hundar.

Sökningen efter gärningsmannen fortsätter. Polisen lägger ner stora ansträngningar för att finna honom. Polisen säger att fallet är mycket ovanligt, något liknande har aldrig hänt i den fria republiken Estland.
"Estland är en mycket säker plats, detta är en isolerad händelse som visar på den sköra verkligheten vi lever i och att säkerhet inte är något man kan se som självklar.

Varför är det här så enormt viktigt? En liten flicka mördas. – Vi i Sverige har hört det förr, vilket inte minskar det fruktansvärda i händelsen.– Men den här gången är det en liten rysktalande flicka i Narva. Hur kan den här händelsen utnyttjas av Moskva? Redan har man i Narva börjat tala om att polisen inte gjorde sitt jobb. Hade de gjort mer om flickan varit etniskt estnisk? Naturligtvis inte. Polisen är synnerligen neutral. Många poliser är dessutom rysktalande. Men det spelar ingen roll. Moskva säger vad de vill i alla fall. Efter den s.k. Bronsnatten hette det ju att Estland är en polisstat med bara etniska ester, vilket alltså är helt fel.

Trackback
RSS 2.0