nov 21 2012. Indrek Mägidagen.

I Expressen finns en video om vad årets Miss Ryssland anser om sitt hemland. Tryck igång tv-n här:

http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/rysk-skonhetsdrottning-vacker-ramaskri/
-----

En stor artikel i Postimees handlar om den stora "Indrek Mägidagen". En dag då en av Estlands största inom motocross hedras för sina insatser. Det allra största var att han fick besök av Gerd Kanter, olympiaguldmästaren i diskus från Peking 2008, världsmästare 2007 och bronsmedaljör i London 2012. Det var en stor ära för Indrek.
Jag träffade Indrek häromdagen och han berättade att han till hösten ska börja läsa vid Universitetet, men att han också ska fortsätta tävla.
 


Gerd Kanter och Indrek Mägi.
-----

I Väike Maarja började Rakveres vice borgmästare Sven Keslers elbil plötsligt brinna. Det blev storlarm och 8 brandbilar och två ambulanser skickades till platsen, men det var ingen människa i bilen visade det sig. Den stod på laddning när olyckan hände och det blev stor dramatik.


Den helt utbrända bilen.

-----
På vägen in i Rakvere brukar vi passera Gymnasiet. I går såg jag plötsligt att det var en vacker byggnad. Något hade hänt. Jodå. Skolan är helrenoverad. De största förändringarna är ändå osynliga för ögat. Man har arbetat med energibesparande åtgärder. Det gäller renoverade värmesystem, förbättrade ventilationssystem, isolerande av vinden och dess värmerör, reparation av grunden och taket, utbyte av fönster och dörrar. Ytterst få hus är  mer energieffektiva än Rakvere Gymnasium.


Rakvere Gymnasium ritad av den kände estniske arkitekten Alar Kotil från Väike Maarja.
-----

Estonian Air har samma problem som SAS, och har samma betydelse för esterna som SAS har för svenskarna. Men man kommer avskeda nästan hälften av de anställda om tre veckor. Under dagen ska vi få veta hur många och den 3 december ska vi få veta vilka det gäller. Några av destinationerna läggs också ner. VD arbetar för att klara bolaget ur krisen, men kommuniskationsministern utesluter inte en konkurs. "alla företag kan gå i konkurs."
-----
Det har öppnats en "Tom Titsverkstad" i Tartu. Den har fått namnet Ahhaa! Bra namn, eller hur?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0