nov 27 2012. Estlands politiker är minst populistiska i hela Europa

Nu är vintern på väg igen. Det är fruktansvärt disigt. Flygplanen vågade inte landa på Tallinns flygplats i går.

Vi har varit i Rakvere. Handlat lite och ätit lunch på Teatercaféet. Det är så trevligt där. Skådespelarna äter också lunch där, och i dag var de omklädda för att spela pjäsen Jane Eyre. Stjärnornas stjärna Ülle Liechtfeldt satt en stund och åt klädd i en jättevacker lång klänning.

En positiv sak som de berättat om i TV är att i Estland är politikerna minst populistiska i Europa. Det är bara vänsterpartierna som Keskerakond som uttalar sig populistiskt. De har förresten bytt ordförande. Den gamle, Edvard Savisaar har avgått och Kadri Simson har kommit. Det ska bli intressant att se hur populistisk hon är.
 
 
 
Kadri Simson och Edgar Savisaar.

Det utdelas hederspris nästan varje dag nu. Det gäller Årets pappa, Årets lärare eller som i går Årets bästa medborgare, som var några äldre människor som protesterade under sovjetockupationen och for väldigt illa. De tackades nu för sina insatser. "Hade alla varit som ni, då hade vi haft ett annat land," sa premiärminster Ansip.

En minister från Georgien har varit på besök. Han förklarade att Georgien tror på den västerländska demokratin, att regeringen arbetar för att de ska gå med i Nato och EU. Då undrar man: Vad kommer Putin göra år det?

Medelinkomsten i Estland är 855 Euro. Mest tjänar de som bor i Tallinn.
 
 
 
Estlands nationalfågel är ladusvalan. Det är 50 år sedan det bestämdes. Tyvärr har beståndet minskat sedan dess, men vi har i alla fall ladusvalor omkring oss hela sommaren.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0