nov 4 2012. Vännerna vill inte umgås med henne längre.

 
 
 
Tanya Mikhailova är en mycket känd popsångerska och skådespelare i Estland. Hon föddes 1983 i Kaliningrad. Hon har delvis växt upp i Kanada och utbildats på Viljandi Akademiska Konstskola. Hon är en mycket komplett artist.

Tillsammans med den estniske producenten Sven Lõhmus, sångerskan Ly Lumiste och ett band bildade hon technoduon "Nightligt Duo" 2001. Bandet släppte två album som fick stor framgång i bl.a. Kanada. Ett av deras album vann priset "Rookie of Year 2002".  

Två gånger har de varit med i den estniska uttagningen till Eurovision Song Contest. 2002 kom de tvåa  och ett år senare försökte de igen och kom på fjärde plats. Båda sångerna producerades och skrevs  av Sven Lõhmus.

Med det här vill jag att ni ska förstå att Tanja är känd i Estland. Hennes språk är ryska och hennes vänner har i stor utsträckning varit ryssar i Estland, men riktigt så är det inte längre.
Vi kunde läsa i Postimees en kort intervju med henne där hon berättar att de ryska vännerna vill inte umgås med henne längre. Och varför: Hon har lärt sig estniska! Hennes gamla vänner kallar henne förrädare! Nu är det bara familjen och ett par flickor, vänner från barndomen, som vill umgås med henne.
Tanya säger ändå att hon gjorde rätt som bestämde sig för att lära sig språket.
"Jag måste jobba dubbelt så mycket för att lära in en sång på estniska, men jag får ju så mycket arbete just för att jag är tvåspråkig," säger hon.
På senare tid har hon upptäckt något märkligt. När hon ska säga något på  ryska säga kan det hända att det estniska ordet kommer i huvudet i stället.

Frågan kvarstår: är ryssarna diskriminerade i Estland, eller är det ryssarna som inte vill bli ester?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0