nov 9 2012. Ljuger han?

 
Docent Johan Bäckman.
 
Helsingin Sanomaat har haft en artikel där de berättar att kanslern vid Helsingfors universitet, Ilkka Niiniluoto, bekräftar att kollegiet planerar att vidta åtgärder när det gäller docent Johan Bäckman doktorsavhandling. Ni kanske minns den avhandling där han får fram t.ex. att deportationerna till Sibirien av ester var för att skydda dem från tyskar och skogsbröder, och andra liknande fantasier.
Bäckman gjorde 113 intervjuer till sin avhandling.  Bland källorna finns säkerhetspolisen (Supo) och tjänstemän vid Centrala kriminalpolisorganisationen (KRP). Alla källor är anonyma. Och MTV-programmet "45 minuter" har inte funnit några registrerade uppgifter om intervjuer.
"Kanske kommer det hela att lösas i domstol. Därefter kommer Universitetet att besluta om det finns anledning till fortsatta undersökningar," sa Niiniluoto till tidningen.
Helsingfors universitet hade aldrig några tvivel om riktigheten av intervjumaterialet vid Bäckmans presentation. Nu på morgonen hade kollegiet dock ännu inte vidtagit några åtgärder på grund av de nya anklagelserna.

Bäckman hävdar att alla anklagelser mot honom är påhitt. Han har själv alla namnen registrerade med intervjuerna. 

Docenten betonar att i doktorsavhandlingen finns många direkta citat från intervjuerna där de tillfrågade berättar om sådant som är omöjligt för honom att själv tänka ut.

Han intervjuade poliser i Finland, Ryssland och Estland. De första intervjuerna gjorde han 1996 de sista 2001.

Opponenten professor Markku Kivinen menar att det är inte ovanligt med anonyma intervjuer när ämnet är mycket känsligt. Kivinen medger att avhandlingen diskuterades på fakulteten inför disputationen, men inga åtgärder vidtogs då. "Det finns andra problem med avhandlingen. Man kan t.ex. diskutera Bäckmans opartiskhet. Jag tror att det här inte är rätt sätt att attackera Bäckman," säger Kivinen.


(Postimees)

Jag läser på Wikipedia att Bäckman inte erkänner Estland som suverän stat, utan menar att Finland och Estland är en och samma stat, så Estland ska rätteligen inkorporeras i Finland. Detta visar att han i alla fall har rätt i att människor ibland säger saker som man aldrig skulle kunna räkna ut själv.

-----

Den estniska utrikeshandeln når nya höga nivåer!

Rapport i Postimees

I september uppgick exporten av varor från Estland till 1,13 miljarder€ och import till Estland till 1,16 miljarder€ rapporterar den nationella statistikbyrån. Exportomsättningen har aldrig varit så hög på en månad. September 2012: exporten växte med 3 %, och importen med 6 %. Jämfört med augusti förblev exporten på samma nivå, medan importen minskade med 6 procent.

Störst var exporten av varor från Estland till Sverige (16 procent av Estlands totala export), följt av Finland (14 procent) och Ryssland (13 procent). Estlands totala exporttillväxt jämfört med september i fjol har främst påverkats av den ökade exporten till USA och Ryssland (en ökning med 39 procent och 13 procent). Finlands export minskade med 6 procent.
De flesta varor importeras från Finland (15 procent av Estlands totala import), Tyskland och Litauen (båda 10 procent). Estlands totala importtillväxt påverkas av den ökande importen från Nederländerna och Finland (81 procent respektive 18 procent). Medan importen minskade med 12 procent från Sverige. 

Jaha, Estland är orsaken till att vi måste säga upp så många i Sverige, det kunde jag väl aldrig tro!

-----

För övrigt njuter vi av solen och att snön nu är helt borta igen. Det är så otroligt vackert med de varmgröna gräsmattorna. Det enda bekymret är alla mullvadshål som bara blir fler och fler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0