dec 12, 2013. Några klipp från tidningarna.

Första infanteribrigaden övar krisarbete tillsammans med polisen

Vägar kommer tillfälligt stängas av mellan kl 11.00 - 16.00.

Övningarna ska göras för verkliga kriser t.ex. naturkatastrofer och miljöförstöring.

Allt görs för invånarnas säkerhet.

-----

Virumaa Teataja har i nu valt årets pressfavorit.

Virumaa Teatjas favoriter i år.
Den här gången gick inte priset till en persom, som vanligt, utan till ett kollektiv: till Rakvere Teater.

Teatern finns i tidningens grannskap och genom åren har personalen varit en bra partner och en bra källa till information. Vi har sett teatern som delaktig i vårt kollektiv, som våra vänner.

Vi diskuterade hur det skulle vara att ha en teater som inte samarbetar med oss, och efter en het debatt bestämde vi oss.

Prisutdelningen sker i januari och priset är ett glaskonstverk av Rakverees konstglasmästare  Riho Hütt och är en symbol för öppenhet.

Förra året vanns priset av pastor Tauno Toompuu, och året dessförinnan av borgmästaren i Sõmeru, Peep Vassiljev som alltid är villig att förklara saker och att kommunicera med pressen.

Före Vasiljev belönades den kände baskettränaren Andres Sõber.

-----
 
 
Lettlands Maxima har förlorat en femtedel av beräknad vinst, säger aktieägare i Vilniaus Prekyba, Ignas Staškevičius .

Han erkände också olika problem för bolagets aktieägare och personal, och uttryckte en förhoppning om att säljarnas lönerna snart kommer att stiga.

Som tidningen Dienas Bizness skriver, sade Staškevičius, har bolagets intäkter påverkats av den inofficiella bojkotten som letterna gjort - vinsten föll kraftigt strax efter tragedin i Rigas Maximabutik.
Men, underströk han, det utesluter inte andra faktorer: flera butikskedjor har stängts, nya har öppnats och dessutom har det skett en förändring av prispolitiken .
I en kommentar till att många invånarna i Lettland och den förre premiärministern Valdis Dombrovskis beslutade att bojkotta Maximabutikerna sade Staškevičius: "Jag är väldigt ledsen, men vi tror att i det långa loppet kommer denna händelse inte att påverka bilden av Maxima."
Staškevičius bad om ursäkt för alla stötande kommentarer från bolagets ledning och försäkrade att lärdomarna har varit nödvändiga om andra liknande problem kan dyka upp i framtiden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0