dec 21, 2013. Snart är det julafton.

Nu hittade jag sidan http://www.motorsport.ee/?id=main&n=4521

 Ain Alvin och Indrek Mägi

Glikman Alvin & Partners har tecknat avtal med Estniska nationella motocrossteamet och den framgångsrike föraren Indrek Mägi.

Indrek Mägi är 21 år och har fyra gånger blivit estnisk mästare och lika många gånger baltisk mästare i ungdomsklassen.

2011 slutade Indrek som estnisk mästare i Champs MX1 klassen och 2012 i den andra klassen.(?)  Nästa mål för säsongen är att placera sig högt på de estniska mästerskapen MX1- klassen och  likaså ett  framgångsrikt deltagande i det svensk / finska mästerskapet i serien samt MX1 klassen och framgångsrikt deltagande i stora internationella tävlingar (Championship, ADAC, osv.).

"I ett litet land som Estland, måste vi alla bidra till att utveckla talanger. Indrek Mägi arbetar mot sina mål med stort engagemang och har visat genomgående goda resultat.  Han är en bra förebild för många unga människor ", förklarade advokat Ain Alvin.

På sidan http://www.indrekmagi.eu kan ni se mer om honom. T ex att han började köra motorcykel när han var 4 år. Han var så otroligt söt på den lilla motorcykeln han hade då. Ni kan också se att han har kolossalt många finansiärer.

Heja Indrek!!

-----

 Ott Karulin

Nu har de valt en ny chefredaktör på kulturtidskriften Sirp. Det var den tidigare utnämningen som fällde kulturministerna Rein Lang, som jag berättat tidigare. Den nye heter Ott Karulin, och han lovar att inte göra några genomgripande förändringar, som hans företrädare gjorde. Han menar att man ska ägna sig åt konst och kultur och samarbete med landets kulturföreningar. Det låter lovande.

-----

1441 ställdes världens första julgran ut på Svartbrödramunkarnas plats i Tallinn.

I Riga menar de att det var i Riga den första julgranen restes, men det var 1510, och det är ju nästan 70 år senare!

I Lettland ger de ut ett speciellt julmynt den 1 januari. Också det en mycket gammal sed.

-----

I esten Väino Lindes hem finns mer än 300 tomtar:

http://www.parnupostimees.ee/galerii/28410/vaino-linde-pakapikkude-kogu/2709618

Jag gillar särskilt tomten som sitter på en klädnypa (bild nr 26)!

-----

Och så var det borgmästare Edgar Savisaar igen.

 

Tallinn kommunfullmäktige höjde igår månadslönen för borgmästaren och stadsfullmäktiges ordförande Toomas Vitsut. Deras nya lön är 4420 € per månad. För närvarande har de 3286 € per månad.

Vice ordförande och vice borgmästare får 3380 € i månaden.

Jodå, han förser sig, men det finns andra politiker som också gör det (svenskar t.ex.). Det är så lätt att säga “jag är värd det”. Då kan förmånerna bli hur galna som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0