dec 8, 2013. Lite kuriosa.

Snön har kommit, och staden Rakvere är vackrare än någonsin. Det här är vår favoritgata, Pikk tänav där handarbetsaffärena ligger.

 
 Tre bilolyckor har skett med det nya snöfallet. I år som alla andra år händer sådant.
-----
 

Gissa hur stor Estlands minsta lägenhet är.

I ett äldre trähus Tallinn har man klämt in en liten lägenhet på knappt åtta kvadratmeter bredvid en trappa.

Se! Han kan faktiskt röra sig i den lilla lägenheten.

Det är faktiskt olagligt. En lägenhet måste minst uppta ett utrymme av minst 8 kvadratmeter! Lägenheten är tapetserad och innehåller både spis, dusch, toalett och t.o.m. en veranda om man betraktar trappan som en fin veranda där man kan sitta och njuta av sitt morgonkaffe.

Mäklaren menar att det är ett använbart utrymme. Tänk er t.ex. när föräldrarna från landet vill sova över natten i Tallinn om de varit på något evenemang eller så. Jättebra! Eller när barnen vill ha egna rum. Det finns många möjligheter.

Under den sovjetiska tiden fick esten inte ha mer än 9 kvadratmeter för sig själv. Var lägenheten större kunde vem som helst flytta in.

-----

 Estniska viner.
I Estland odlas vindruvor, och en landsbyggdshögskola har fått fram ett mycket fint vin. De menar att om man sätter vinplantorna så att de belyses av solen så mycket som möjligt och rensar bort skuggande blad kan man få fram en druva som ger ett högklassigt vin.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0