maj 9, 2013. En estnisk satellit.

 
Är det verkligen inte sommar nu? Det är så varmt, solen skiner hela tiden. 30 grader på balkongen och ljumma tropiska vindar. När kommer regnet och åskan de hotat med?
-----
I går firades Veteranernas och Krigsoffrens dag i Tallinn. Båda sidorna visade sin respekt. Numera kan alla umgås, och många får nya vänner vid sådana träffar, berättade de i Aktuaalne Kaamera.
-----
 
Ett tredje möte har hållits gällande gränsen mellan Estland och Ryssland. I juni 1945 ritade Stalin om gränsen, och det är just det som samtalen gäller. Emellretid har man inte kommit fram till beslut utan talade istället om att ett nytt möte förbereds.
-----

 

 Den estniska satteliten EstCube-1

Estlands första satellit har skjutits upp från Franska Guayana! 

Ryska vetenskapsmän meddelade först att de fått signaler från satteliten och 10 minuter senare kunde också ester uppfatta signalerna.

Ett studentprojekt under 5 år har gett resultat. Satelliten ska skapa "storsegel", men jag vet inte vad det innebär.

Forskaren Silver Lätt meddelade att han just nu är i Nirvana.

 
-----
 
Idag placerar de röda veteranerna och deras ättlingar en blomkrans vid kommunisternas staty i Rakvere för att hedra kamrater som dödades i Blå Begen. Den finns något tiotal meter från den estniska statyn.
 
- De flesta ester tycker att det är hemskt att hedra dem, de ryska röda armésoldaterna, som förstörde deras liv. Som om nazisoldaters segrar skulle uppmärksammas i Israel. När blir ryssarnas Nürnbergrättegång av?-
 
FN: s generalförsamling antog 2004 en resolution om att den  8 och 9 maj vid slutet av andra världskriget skall man hålla högtider för att uttrycka sin respekt för alla de människor som dog i andra världskriget.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0