sep 11, 2013 Aqva Spa får gott betyg och Baruto slutar.

Det är roligt när det går bra för någon som man tycker verkligen är bra. Aqva Spa i Rakvere är en mycket trevlig inrättning. De har hotell, som de just byggt ut, och badanläggning. Jag har skrivit om företaget tidigare, men nu är det lite extra. Virumaa Teataja skriver:
 
 

"Jag är glad att kunna meddela att AQVA spa har nominerats till Näringslivets pris i kategorin “affärsverksamhet”," säger Katre Purga  i stiftelsen för företagsutveckling.. "Kategorin upptar framgångsrika estniska företag som inte exporterar, men är goda lokala aktörer."

Aqva Hotels Ltd har nominerats tillsamman med Karja Pagariäri (bageri)  ja Fellini Kohvik OÜ(kafé). Namnen på vinnarna och totalsegraren kommer att tillkännages den 8 oktober i Estonias konsertsal vid prisutdelningen. Evenemanget kommer att sända ETV.

Aqva Spa har 130 anställda, och är en av de största arbetsgivarna i Rakvere. "Vårt hotell har drygt 50.000 nattgäster per år och badet och bastuavdelningarna har 150.000 besök," sade företagets chef Roman Kusma "Aqva har stärkt regionens ekonomi. Till exempel samarbetar vi med teatern och Rakvere slott. Dessutom nyttjar våra kunder både det lokala köpcentrat, kaféer, souvenirbutiker och museer. "

Tävlingen "Näringslivets pris" är det högsta erkännandet för entreprenörer och entreprenörskap, och har även funnits den längsta tiden där konkurrens mellan företagen jämförs och identifierar de bästa företagen inom fem viktiga områden i landet.

Vinnaren i varje kategori och tävlingens totalvinnare utses av en jury som i år omfattar Eesti Panks (Estlands Riksbank) Ardo Hansson, utrikesminister Urmas Paet, rektor Andres Keevallik, Tartu Universitets  rektor Volli Kalm, EAS ordförande Cinzia Sik, Ekonomi-och kommunikationsminister Juhan Parts, och ""Näringslivets pris-vinnaren 2012" PKC Eesti AS.

Det kommer verkligen många turister till Spat. Och de tycker verkligen om stället. Det har skrivits i tidningarna och vi har talat med några på stan. Alla är förtjusta. Det var spännande när vi gick och tittade på skylten som stod i “evigheter” att ett spa skulle byggas där precis vid centrum. De gamla kyrka ligger bakom, teatern är också nära och så den långa Pikk-gatan som Jaan Kross skriver om i sin bok Sagan om Rakvere. Överallt historia! 

-----
En av de stora, sumobrottaren Baruto, Estlands stolthet meddelar i dag från Japan att han slutar med sporten. Nu kommer det nog aldrig mer bli någon VM-tävling i sumobrottning i Rakvere.
 
Han ska flytta hem till Estland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0