Feb 9, 2014. Chopin-tävling i Narva!


Porkuni herrgård är till salu! Endast 654.000 € kostar den stora gården med en bostadsyta på 5271 m² och en tomt på 760.000 m². Byggnaden uppfördes 1874 av baron von Rennenkampf.

Som så många herrgårdsbyggnader blev den skola 1920, men skolan har flyttat till moderna lokaler nu.  

Gården har säkerhetssystem, internet, telefon, el och vatten, men behöver en ordentlig renovering.  Den ligger i norra Estland, inte så långt från Väike Maarja. Vid insjön med de flytande öarna.

Frestad?
-----

Man tänker på val i Estland också, och IRL, som är ett samarbete mellan partierna Isamaaliit och Res Publica Liit säger nu att de är redo att ta regeringsansvar.

“Keskerakond lutar åt öster, Ryssland, medan vi lutar åt väst. Vad som än händer kan vi aldrig arbeta ihop med Keskerakond”, säger Urmas Reinsalu, försvarsministern, som är ordförande.

Nu ska IRL bli mer inriktat på rent estniska frågor säger ledningen.

Jag måste så småningom förstå hur de olika partierna skiljer sig åt. IRL är mer åt höger i alla fall. Men jag tror inte man kan säga att keskerakond är ett rent vänsterparti. Men jag ska  kolla...

-----

Narva stad, Estniska Kulturministeriet, Polska kulturministeriet, Estniska radion, Chopinsamfundet i Warsawa, Polska ambassaden i Estland och Warsawas nationella Chopin-institut har hållit en tävling i att framföra verk av Chopin.

pianister säger att Chopins verk är svårspelad, men rolig!

 
 
Jag kan inte läsa texterna, men på TV fick vi se och höra en ung pojke som vunnit, och det lät fantastiskt vackert.
 
 
 
Bilder från festen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0