jan 12, 2014 I Estland finns många trähus halvt eller helt förfallna

 
 
Dopingskandalen fortsätter med gräl och beskyllningar och motbeskyllningar. Ingen av de bskyllda vill kännas vid skandalen. EOK presidenten förstår ingenting. Raul Olle ska stämma läkaren som sprider rykten.
 
 
 
I Estland finns många trähus halvt eller helt förfallna. I några av dem bor det någon eller några, och man kan inte bara slänga ut dem och riva huset. Alla lägenheter ägs av den boende och måste alltså köpas ut. Nya bostäder måste hittas, vilket inte alltid är så enkelt. Det är både hus från frihetstiden som aldrig reparerats och sådana som byggdes under ockupationen. Staten räknar med att det kommer kosta ca 10 miljoner € att få bort husen.
Dessutom är de fulla av farligt asbest och sådant som gör att de inte kan brännas ner.
 
Ilon Wikland besökte sitt nya museum i Haapsalu i går. Det var roligt att se henne, hon hade glömt en hel del av de teckningar som visas.
 
En est bosatt i Kanada har skänkt hela sin samling av olika saker till Folkmuseet i Tartu. Personalen räknar med att det kan ta 100 år att gå igenom aoch arkivera, så det måste vara ganska mycket de fått.
 
Ett beslut diskyteras. Kan det vara efter erfarenheter från förra året?) All alkoholförsäljning under sångfestivalen bör förbjuden på platsen.
En rysk-judisk advokat, Joffe, har protesterat i ryska media mot en estnisk veterans begravning. "Estland hyllar honom fast han kämpade mot den kommunistiska befrielsearmén. Estland förnedrar sina räddare!" Sic!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0