jan 24, 2013 OS i Sotji. Spel eller...

OS i Sotji har utvecklats till något som liknar förberedelse för krig. I Ryssland talar man mest om skenande korruption, homosexuellas rättigheter, restriktiva lagar och terrorism. Idrotten befinner sig i bakgrunden. Betraktar man hur USA och Ryssland förbereder sig för OS verkar det mer som om de förbereder sig för krig, inte den fred som de olympiska spelen ska handla om.

Ryssland har skickat ubåtar att patrullera Svarta havet och på marken står luftvärnnskanoner av typ S-400 beredda att skjuta ner fientligt flyg. 40 000 soldater och elitsoldater från Spetznats vaktar. Drönare utrustade med kameror bevakar området hela tiden.

USA har två krigsfartyg vid den ryska kusten som ska ligga där under hela OS. Ett okänt antal amerikanska militärplan finns på flygplaser i närheten. Vi får inte veta var. Idrottsmännen vaktas av minst två internationella säkerhetsföretag med specialiserade enheter. Dessutom finns där FBI-agenter.

(Postimees)

Är detta exempel på idrottstävlingar 2014? Det är helt fantastiskt vilken satsning. Är det ett fredligt land spelen går i?

-----

I Tallinn springer en kaukasisk fårhund omkring som den vill. Den attackerar andra hundar och äter t.o.m. upp dem vid behov. Människor är naturligtvis jätterädda.

Den har skador och har behandlats på Viimsi djurklinik, men verkar inte blivit bättre.

-----

I Tallinn byggs just nu lyxlägenheter med havsutsikt. Det ska vara mycket hög standard. Priset ligger på drygt 5.000€ per kvm. Det är mycket pengar, men ändå är redan 85% av lägenheterna sålda, trots att huset inte är färdigbyggt.

-----

Ett exempel på ett renoverat hus i Virumaa. 

Nu har det äntligen hänt. Det var ju så, att alla blev ägare till lägenheten de bodde i, när Estland blev fritt. Det var något helt nytt för människorna, och de har ofta renoverat interiören, men när det gäller exteriören gäller det att ha pengar. Elpriserna har ju ökat explosionsartat och allt kostar pengar. Man måste komma ihåg hur det såg ut 1991. Vi såg ju eländet på de hus Ants ärvde. Nu har man i alla fall förstått att man måste gå ihop i en större förening för att höras. En riksförening för blstadsrärrsföreningar är bildad, och nu ska man börja diskutera elpriser bl.a. Man ska också kunna få hjälp av en juridisk kommission under justitieminister Pomerans ledning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0