jan 30, 2014. Detta är ett exempel på sovjetisk kultur.

Såg ni Uppdrag Granskning i går?
Då såg ni beskrivningen om arbetarna som inte fick betalt för sitt arbete i Sotji. Ni såg mannen som blivit svårt misshandlad för att han ville ha sin lön. Ni såg hur eländigt människorna har det. Och hur ingen tar ansvar för att ärlighet ska  genomsyra de olympiska spelen och platsen där de spelas. 
Detta var ett exempel på sovjetisk kultur. Det är en fortsättning på det som hände i den stora unionen; hur fullständigt utlämnad den lilla människan var i livet. Och detta gällde även i Estland. Stor osäkerhet rådde, ingen kunde lita på någon annan. Det gällde att alltid vara beredd på att något kan utvecklas till det motsatta.
 
Visst. Svenskarna har också uppfört sig illa, bärplockare har inte fått lön, och det är skandal! men det betraktas som skandal också. Och ingen har fått ett spett inkört i analen så att han har svårt att gå och inte kan arbeta mer. bara för att han påminde om sin lön som han inte sett röken av. 
Jag blir så fruktansvärt tagen. Just så hade människorna det i hela Sovjetunionen och alltså även de här trevliga människorna jag är omgiven av när jag är i Estland.
 
Jag hörde en lite lustig sak på radion i dag. Malta har tänkt ge europeiskt pass till icke-europeer för den ynka summan av 10 miljoner €. Vilka har råd med det? Vilka är fruktansvärt intresserade av att kunna resa in i Europa utan pass? Just det. Ryssarna. I Moskva bor de flesta miljardärerna i hela världen. De har inga tveksamheter att kasta upp 100 000 000€. De är vana att betala för sig. Till doktorn, tandläkaren, frissan osv.
 
Valery Morozov, tidigare ansvarig för OS-spelen säger att han ska mördas efter OS för att han har avslöjat korruptionen.

Eftersom han anklagat presidenten som ansvarig för korruptionen förstod han att han måste fly landet. Han har bett om asyl i Storbritannien. “Jag ångrar ingenting”, säger han.

Redan 2010 berättade han att detta kommer bli det dyraste OS någonsin. Nu är siffran uppe i 50 miljarder dollar, gissar man.

Morozov menar att när världen vänder sina blickar bort från Sotji, då kommer han dödas. Det har hänt tidigare också. T.ex. 44-årige Alexander Perepilitšnõi som hjälpte de schweiziska myndigheterna att undersöka några fall av rysk penningtvätt vilket ledde till hans död.

" Alla vet att i förberedelserna till Sotji -OS pågår de allra värsta ekonomiska brotten i Rysslands historia", förklarar Boris Nemtsov, f.d. rysk vice premiärminister och nuvarande rival till Putin. "Jag uppskattar att de stulit sammanlagt 30 miljarder USD. "

Rysslands president Vladimir Putin meddelade nyligen till ABC News via Sotji OMIGA att korruptionen inte är något allvarligt problem. "Vi har inte märkt några stora korruptionsfall i samband med OS i Sotji”, har Putin sagt.
-----

Estniska veterinär -och livsmedelsstyrelsen skickade idag iväg en bunt dokument de fått med anledning av ryska importförbudet för estniska mejeri- och fiskprodukter.

 Ago Pärtel.

“Det är ett samarbete mellan mjölk- och fiskföretagen med en handlingsplan för varje företag. De visar hur alla företag ska förändra sin produktion och att fem företag i fiskeindustrin redan förändrat sin framställning för att tillgodose de ryska kraven." säger generaldirektören för livsmedels-och veterinärfrågor Ago Pärtel. En övervakningsenhet vid tullunionen är också tillsatt.

Pärtel uppgav att detta är ett mycket omfattande dokument som kommer att utskrivet väga ungefär ett och ett halvt kilo.

Det var den 9 januari som Ryssland meddelade att tullunionen (Ryssland, Vitryssland och Kazakstan) införde importförbudet. Estland lovade ge ett svar innan den sista januari.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0