juni 3, 2014. Estland är intresserat av att delta med stöd för de nya demokratierna i öst Ukraina Kirgizistan och Mali.

Förlåt mig, men det här måste jag ta med. Jag har visserligen inte testat allt själv, men jag ska! Man kan spara mycket pengar.

Många bra sätt att använda ättika!

  • Sköljmedel - Lägg till en fjärdedels kopp ättika till i tvättmaskinens sköljbehållare, då blir tyget mjukare .

  • Borttagning av statisk elektricitet - statisk elektricitet kan tvättas bort på samma sätt ,

  • Fläckborttagning - blöt kläderna i lite ättika för att få bort alla typer av fläckar .

  • Rengöringsmedel - ättikslösning kan fungera bra för att rengöra golv och väggar i badrum och toalett.

  • Tuggummiborttagning - värm ättikslösning i mikrovågsugnen och dra det över tuggummifläcken.

  • Rengöringsmedel för rostfritt stål - blandning av soda och vinäger fungerar mycket bra för att skrubba rostfritt stål.

  • Naturliga blekmedel - ättikslösning kan också användas som blekmedel om du blandar den med väteperoxid.

  • Luftfräschare - ställ en skål med ättika där du känner att lukten kommer från.

  • Skrämma bort katter. Spruta ättika där du inte vill ha kattor.

  • Rostborttagning - om du har rostfläckar på verktyg eller annat föremål lägg dem i ättikslösning över natten. På morgonen sköljer du dem i vatten, så blir de inte skadade av ättikan.

  • Rengöring av skärbräda - Rengör skärbrädan efter användning med ättikslösning, så slipper du bakterietillväxten.

  • Rengöring av köksavloppen - Häll lite bakpulver i vasken och sedan vinäger på den. När bubblorna stiger i diskbänken , skölj ordentligt med kokande vatten.


Visst var det intressant! Jag fick lära mig av min mormor att ha lite ättika i sista sköljvattnet när jag tvättar kläder. Då stannar färgen där den ska vara. Det vet jag säkert att det fungerar.


Råden hittade jag på sidan naine24.postimees.ee.

-----

 

 Utrikesminister Urmas Paet med hustru filologen Tiina på väg att hälsa på presidenten.

 

Utrikesminister Urmas Paet sa i går vid ett möte i Tallinn med Tomicah Tillemann, US Department of State, att Estland är intresserat av att delta med stöd för de nya demokratierna i öst Ukraina Kirgizistan och Mali.

Utrikesminister menar att de senare årens händelser som till exempel den arabiska våren och händelserna i Egypten och Ukraina inte betyder att vi kan ta demokratins framgångar för givna. Det är i stället så, att LEND (Ledare engagerade i nya demokratier ) och direkt hjälp från andra demokratier ‘är så viktiga. Paet och USA: s utrikesminister Hillary Clinton meddelade i juli 2012 att LEND, ett rådgivningsprojekt, fanns att tillgå för de nya demokratierna. Dess syfte är att säkerställa kvaliteten vid  övergången till demokrati genom att ett expertråd ska informera och finnas till hands. Projektet startades av det amerikanska utrikesdepartementet, som erbjudit Estland att deltaga med sin expertis.

(postimees)

Det är ännu ett exempel på hur USA värderar Estland. Den f.d. sovjetstaten som lyckats bäst vid övergången till demokrati och västlig utveckling.

En dag ska media i Sverige våga ta tillbaka sina lögner om vårt lilla grannland. De behöver gå igenom allt som sagts och skrivits och sedan be om ursäkt. (De kan fråga mig; jag har sparat en hel del.)  De måste inse att de styrdes av den otroligt skickliga sovjetiska/ryska propagandaapparaten och dra lärdom av det, Naturligtvis kan det vara svårt när vi ser och hör så mycket varje dag. Att tänka igenom och förstå att man är utsatt för lögner i vissa fall, när det är enklast att tro på det istället, det är inte lätt. Men alla måste vi vara ödmjuka och kunna diskutera även det svåraste. Det många media gjorde var ett rent brott. Men man kan ju inte sätta alla mediafolk och andra medlöpare i fängelse…

Är det extra pinsamt att det är just USA som förstod vad Estland utsattes för? Det började ju med att USA ålade Sverige att ta emot flyktingarna från Baltikum, och de nämnde de intellektuella särskilt. Antagligen för att de visste att de skulle mördas först. Sedan var det USA som förstod varför esterna hade klätt sig i tysk uniform och anförtrodde bevakningen vid Nürnbergsrättegången åt dem. Och nu visar de gång på gång att de högaktar esterna för deras skicklighet och intelligens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0