juni 30, 2014 Det ska bli 27 grader varmt i slutet av denna vecka!

Den viktigaste nyheten i dag är att det ska bli 27 grader varmt i slutet av denna vecka! Fast det behöver inte bli så himla varmt. 23 grader hade nog räckt.

-----

         

 Statsministrarna.

Roligt att läsa är också att Finlands nye statsminister Alexander Stubb säger att han alltid varit ett stort "fan" av Estland!  Han är just på besök i Tallinn och träffade Estlands nye statsminister Taavi Roivas. “Estland har alltid varit vårt broderland.”

Han trodde att det var första gången i historien som en finsk statsministergör det första statsbesöket i Tallinn,(inte i Sverige)  och förresten ska han besöka Sverige snart också.

Han menar att Estland har haft en sådan beundrandsvärd utveckling sedan de blev fria, och faktum är att Estland står EU närmare än både Finand och Sverige pga. Euron.

Finland och Estland är de första länderna i världen som kommer använda gränsöveraskridande e-tjänster. Det har Ukrainakrisen visat, att Estland och Finland har gemensamma intressen och problem.”

De kom också överens att börja träna. Nästa gång de träffas, vare sig det blir i Bryssel eller Helsingfors, ska de ut och springa tillsammans.

 Stubb har också träffat president Toomas Hendrik Ilves.

-----

Finasminister Jurgen Ligi kommenterar presskonferensen som OSSE-observatören Tõnis Asson gav efter sin frigivning. Han är djupt besviken över att  Asson talade väl om separatisterna. Han menar att man ska inte prata om god mat och utvecklande samtal med så grova brottslingar. Att han själv nämnde stockholmssyndromet är betecknande. Det är avd det hanlar om, menar Ligi, som är djupt besviken på Asson.

Och så den första bilden jag sett där finansminister Jurgen Ligi ler! Han kan det, och det ser helt naturligt ut.

Han har kommit fram till en överenskommelse om energileverans till Jordanien! Naturligtvis är han glad. Det har funnits svårigheter som nu är avgjorda, och det är den estniska skifferoljan det handlar om.

-----

En dirigent från USA, Lonnie Cline, som kommit hit med sin kör för att delta i sång- och dansfestivalen i Tallinn i juli utnämner Tallinn till alla sångfestivalers huvudstad!  “Var annars kan man se 30.000 sångare sjunga så stolt för att fira sitt kulturarv och sitt språk? Andra kulturer gör det också, men jag tror att detta är i en mycket djupare betydelse. (Då känner jag att Sverige inte finns bland de länder han talar om. Varför kan inte vi fira vårt kulturarv också. Och vårt eget språk, visserligen med många låneord från fr.a. tyskan och engelskan. Men ändå är det vårt språk.

 Lonnie Cline med kören.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0