mars 30, 2014 Nato ser problemen.

I Der Spiegel skriver man i dag att tyskarna är redo att stödja de baltiska staterna militärt pga. oroligheterna på Krim.

 Tyskt flyg.

Det tyska försvarsdepartementet meddelade att de planerar att att skicka:  "upp till sex av flygvapnets flygplan för att skydda luftrummet över Östersjön.”

Dessutom är Tyskland berett att ge militärt stöd till de baltiska staterna med krigsfartyg.

Detta är grundat på ett beslut med Nato i Bryssel.

Frankrike har meddelat att de har beredskap för att skicka ytterligare fyra fighters.

Storbritannien föreslår att de i slutet av april skickar en Typhoon fighter. Och Postimees skriver att den brittiske försvarsministern vill att det görs fler övningar i Baltikum.

Estland svarade på en begäran från USA nyligen som skickar ytterligare sex jagare utöver de fyra som redan stationerats i Siauliai  för att skydda Östersjöns luftrum och soldater som bevakar det  baltiska luftrummet enligt en roterande lista.

-----

 Surkov och Putin.

Vladislav Surkov som varit rådgivare i Europeiska unionen, trotsade förbudet att resa till Sverige, skriver Postimees. Han for dit den 23 Mars, två dagar efter det att EU införde inreseförbudet.

Surkov var i Stockholm med sin fru Natalja Dubovitskajaga som publicerade bilder på webben, en på Millesgården där de poserar framför museet med alla skulpturer.

Svenske gränspatrullagenten Kent Söderlund säger till tidningen Expressen att Surkov inte bryter mot lagen, eftersom de reste till Sverige innan förbudet trätt i kraft.

Naturligtvis var han tvungen att resa. Att demonstrera sitt missnöje. Eller för att han är i trotsåldern.

-----

Den danska kronprinsessan Mary kommer till Tallinn den 2 april. Hon ska tillsammans med Evelyn Ilves närvara vid seminariet "Hållbar design som affärsmodell", där den estniska modedesignern Reet Aus introducerar sina principer vid tillverkning och visar sina skapelser.
 Prinsessan Mary.

Kronprinsessan Mary är hedersgäst i egenskap av att hon är känd för hållbar design i Norden och beskyddare av det danska kulturinstitutet. Dessutom får Reet Ausile en chans att visa upp sina egna produkter.  

Aiayu är ett känt danskt märke som kombinerar kompetensen hos hantverkare i Bolivia med  dansk design.

Kreativa Estland och det danska kulturinstitutet samarbetar med detta seminarium som syftar till att uppmärksamma en hållbar användning av resurser och produktionsmetoder inom modedesign, som visar upp befintliga rutiner för dagens affärsmodell för modeskapare, produktionsbolag, investerare och studenter.

-----

Ett par tusen ukrainska soldater kan inte ta sig från Krim. De har inga pengar!

------

Jag tycker det här är intressant: Under hela den osäkra tiden på Krim försäkrade Putin att det inte var ryska soldater som invaderat Krim. Nu när han flörklarat att Krim är ryskt tackar han de ryska soldaterna.

Är det helt OK? Tycker världen att det är rätt att ljuga så rakt, att inte ens försöka slingra sig. Det var raka uttalanden uttalade med samma säkerhet, men med helt olika innehåll. Litar världen på vad den mannen säger?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0