Striden om Warszawa.

Vi såg just den polska filmen från 2011 Striden om Warszawa. Den berättar om det stora slaget 1920 när Sovjets bolsjeviker skulle ta Polen i sin kamp för erövringen av resten av världen. Det är en helt fruktansvärd film. Den berättar om kriget som det var. Vapen, strider och död. I striderna och utanför.
Den visar bolsjevikerna som de verkligen var, helt utan den rödskimrande godheten man kan få se annars. Den berättar om krig på ett helt realistiskt vis, som väl stämmer överens med det ester berättat för oss. Den berättar om hur de rödas general med sin allmakt dödar fiender och sina egna. Hur han lyfter sitt vapen och dödar den han vill, för att visa sin makt för de andra.
Det finns bara våldsam grymhet i krig. Tänk om alla kunde inse det, men det kommer aldrig ske.
 
Vi människor är olika och ser på allting i livet och på andra människor på olika sätt. Vi måste vara realistiska och ska inte leva i godtrogen naivitet, som man ser i vårt land inte minst. Nyttiga idioter skadar mycket.
Det vi kan göra för varandra, är att ändå ta hand om varandra och vi ska ge våra barn det bästa vi kan ge för deras utveckling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0