Sept. 4, 2011 I Rakvere finns ett mycket fint spa. Aqva spa.

 

Utbildningscentrum i Väike Maarja.

Väike Maarja Utbildningscentrum är klar att sättas i gång en ny utbildning på uppdrag av Pandivere kvinnoförening. Kvinnor ska få möjlighet att utbildas i entreprenörskap och uppstart av familjeföretag.

Man ska lära sig affärskunskap, bokföring och handhavande av dokument, samarbete, affärsplaner bland mycket annat.

Som avslutning åker man två dagar till södra Estland eller till Lettland för att studera verksamheten på en lantgård.

Start av utbildning blir den 10 september..

 

Huset på bilden byggdes ursprungligen som kolchoskontor under Sovjettiden. Man tänkte ett tag öppna det som hotell efter friheten. Då skull det ha blivit skräckturism. Vi var där och tittade och tänkte att det kunde ju vara lite roligt  för att andra skulle förstå hut det kunde ha varit...

…..

 

Till vänster den nuvarande spa-byggnaden. Till höger tillbyggnaden.

I Rakvere finns ett mycket fint spa. Aqva spa. Det öppnade för några år sedan, och ska redan nu bygga ut sin hotellavdelning. Man har många turister från Ryssland och Finland, och dessutom är det en ”stor svensk familj” (gissa vilken) och invånarna själva som badar och får massage där. Det är så lätt för turisterna att komma dit. Efter att ha anlänt med båten till Tallinn fortsätter man bara på den stora Narvavägen i ca 10 mil och kommer till den lilla, lugna och mysiga staden Rakvere. Eller om man kommer från Ryssland via Narva är det kanske 12 mil efter gränsen att köra. För de finländska turisterna är det ju enkelt med samma valuta dessutom.

Om ett år ska den nya byggnaden vara klar. Det utlystes en arkitekttävling och arkitektbyrån KOKO vann. En stenlagd gata går mellan de två hotellbyggnaderna, som binds ihop av ett glasgalleri över gatan.

…..

Arbetslösheten sjunker i Estland. Det totala antalet arbetslösa beräknas till 48 573 invånare. Det är 332 personer färre än i början på förra veckan.

…..

 

Från och med den 2 september är det danska jaktplan som flyger över Estland.

Det är jaktplan från det kungliga danska flygvapnet som beskyddar de baltiska staterna fram till årets slut. Det är ett synligt bevis på att Nato finns och skall övervaka luftrummet. Ingen ska komma smygande.

Tidigare i år har bl.a. franska flygplan skyddat  landet, och i januari 2013 blir det något annat Natoland som tar över uppgiften.

Trackback
RSS 2.0