dec 20 2012. Precis som förra året kom jultomten till Parlamentet.

Precis som förra året kom jultomten till Parlamentet. Han är mycket populär där, och delar ut julklappar. I dag tröstade han dessutom parlamentarikerna genom att erkänna att det inte bara är dom som har besvärliga pengaaffärer! Tänk på mig också. Var tror ni jag får alla pengar ifrån till alla dessa julklappar?"
 

Tomten i parlamentet.

Socialdemokraternas ordförande Sven Mikser fick ett par skidor och som alla de andra även en ispåse för att hålla huvudet kallt.- Allt var valt med omsorg och personligt till var och en.

För övrigt var alla partierna helt överens om att m,an måstre samrbeta mer, ha mer samstämighet. Alltså: man "borde" ha fler kontakter. Vi får se om det räcker med det.

President Ilves intervjuades och han framhöll att han menar att esterna ska vara stolta över Estland. "Vi kan inte göra allt på en gång. Vi hjälps åt allihop och det vi hittills har uträttat tillsammans är stordåd!"
"Vad ska Estland göra härnäst?"
"Vi måste titta innåt landet nu. Vi måste göra så att även livet på landet blir drägligt för alla. Vi måste komma ihåg att Estland var det land tilsammans med några få andra klarade den ekonomiska krisen bäst, och vi minskade inga sociala utgifter.
Vi kanske trots allt måste avstå något för att polisen inte ska lämna Lihula t.ex." (Vi har sett på TV att staden Lihula ligger lite för avskilt för att poliserna ska vilja jobba där.)

I Tallinn sa IRL-representanten att "Vi måste spara nu. Keskerakond lånar alldeles för mycket pengar för att genomföra sina löften. Nästa års budget ger ingen som helst ökning av inkomsterna. Hur ska vi betala? Tallinns egen TV, som Keskerakond genomfört, kostar lika mycket som hela dagisverksamheten. Är det rätt sätt att använda pengarna?"
Keskerakond är det parti som leddes tills helt nyligen av Edgar Savisaar, som har goda kontakter österut.

I Tartu vill ungdomarna ha ett nytt Ungdomens Hus istället för det gamla sovjetiska som är så uselt byggt och är så kallt på vintern och så varmt på sommaren. Ett modernt, nybyggt hus står högst på önskelistan. Och så att man inte slår ihop de två gymnasierna som nu finns i staden. "Det är två skolor med helt olika kultur."

Den presskonferens som Putin höll i dag under 4 timmar fick vi också se ett utdrag av. Dock talade man i Estland mer om att Putin inte ska låta några ryska barn adopteras av amerikaner och att han inte sa ett  ord om att så otroligt många ryska barn dör i ryska fosterhem!

Esterna vill också ha ett avslut på de dyra snabblånen.

De la Gardie-släkten hade ett slott i Haapsalu. Det har nu byggts om till sjukhus. Ett otroligt fint och moderna sjukhus i slottsstil. En patient, Harald Kullamägi 85 år, som varit inlagd i tre dagar berömde det nya sjukhuset. "Det är fantastiskt fint." Avgiften är 22 Euro/dygn.
 

De la Gardie loss, Haapsalu.

Och så den trevliga avslutningen: På ett företag delas en julklapp ut varje dag i hela december till alla anställda. Bara småsaker, men ändå så uppskattat. Problemet är att "ingen" vet vem som lägger presenten i strumporna som hänger på en tvättlina i korridoren.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0