dec 27 2012 Senaste nytt.

 
F.d. riksdagsmannen Soosaar tror på ett politiskt reningsbad i Estland 2013.
 


"Det har varit ett bra år. Jag är full av hopp om att våra estniska politiker är villiga att rensa upp", säger Soosaar. “Vi har visserligen inte ännu hört något ifrån dem.”
Sedan förklarar han just det som jag sagt, att alla människor måste känna sig delaktiga.
-----
I Estland har man avslöjat en grupp narkotikalangare. Man tog 13 langare som har försett 265 narkomaner. Man kunde plocka fram 63 000 Euro som de gömt i böcker.
Polisen slog till när langarna satt i sina flotta BMW-bilar. De drog ner langarna i snömodden där de fick ligga medan deras bilar tömdes. Så skulle (tyvärr) ingen polis göra i Sverige - tror jag.
-----
Det har varit och kommer fortsätta vara samma väder i Estland och Sverige. Vi fick se en bil vars tak hade tryckts in av den tunga snön och krossat vindrutan.
 
 

På en parkeringsplats hade det skyddande taket tryckts ner.
-----
Även i Estland försöker man hjälpa hemlösa och andra med bostadsproblem. I Paistu Valla finns ett socialhus med 16 lägenheter. Dit har en äldre kvinna flyttat in eftersom hon inte orkar med allt arbete med snön på sin bondgård. Hon får bo där så länge hon vill och betalar 70 Euro/mån. Där finns tillgång till all service hon kan behöva.

I Oleviste kyrka har man haft mat och musik för ensamma och bostadslösa. Chefen för socialtjänsten berättade att hon ofta får frågan från människor om hur de kan hjälpa till.
-----
I Pärnu finns ett privat minizoo, och där finns en krokodil. “Man får vara glad att krokodilen inte behöver svälta tack vare lokala lejon”, sa Monika Tamla i Aktuaalne Kaamera. Hon menade Lionsklubben som blivit sponsorer åt krokodilen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0