juli 16 2012 Hur vet storkhonan var hennes man har valt ett bo åt dem.

 
Här ska ni få se hur esten Baruto vinner en ärorik seger i en sumomatch i Japan.
http://sport.err.ee/c6df2fe0-d433-447d-bebb-5924b8688305
.....
Det finns alldeles för många vildsvin i Lääne Virumaa. Förra året sköts 1114 svin i länet, 25 % fler än året innan.  I år ger man tillstånd att skjuta 1400!
 

 

 

 

Det finns andra vilda djur i trakten också. På en tomt utanför Tamsalu där professorn vid Tallinns Universitet, Peter Järvelaid bor finns ett storkbo med fyra ungar. "Det brukar bli problem när det är så många, säger professorn, en brukar dö av brist på mat, föräldrarna hinner inte med att skaffa ,mat åt alla. I år verkar det vara rätt väder för dem med allt regn, så de lyckas få alla fyra att överleva.

Apropå det, så undrar jag om någon kan svaret på min fråga: 

Hur vet storkhonan var hennes man har valt ett bo åt dem. Just nu finns ungar i bona. I höst flyger alla till Afrika och där skaffar de unga hanarna sig en fru. Nästa vår (eller våren efter?)flyger de tillsammans norr ut. Någonstans på vägen stannar frun medan herrn flyger före för att hitta ett bo att göra i ordning åt dem. Hur hittar honan honom? De har ju aldrig haft ett gemensamt bo.

 

Vi ska inte glömma de tama djuren.

Väike Maarjakolchosen hade också en anläggning för äggproduktion. De där fallfärdiga betonghusen har stått oanvända i 20 år. Men nu är de upprustade för 2,2 miljoner euro! Hur kan det löna sig? Vad skulle det kosta att bygga helt nytt? I alla fall blir det toppmodernt för alla 220 000 broilerna på 10 000 kvadratmeter. Man beräknar att få ut 2500 ton kilo fågelkött per år. Men hur många ägg vet jag inte.

 

 

Infarten till hönseriet, renoverat!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0