juli 22 2012 De vet inte vad de ska hitta på för förräderi som fången ska erkänna!

 
Herrar och lakejer
Arkadij Vaksberg
 
Det är helt fruktansvärt vilken kultur som skapades i Sovjet under Lenin och Stalin. Vi måste inse att en så sjuk och "raffinerat lömsk" människa som Stalin kunde komma till makten i världens till ytan största land. Han lyckades infiltrera alla kommunistiska länder i Europa. Alla drabbades av hans sjuka mer eller mindre. I Sverige var det svårare för honom att ge sig på kommunisterna, trots att de var medlemmar i Komintern och betalades av Moskva. Och det var inga små summor de fick. Ingen lyckades stoppa dårskapen. Även han själv dog, kanske var det mord. Men så många år var han vid makten.
Vad är vi människor för ena varelser egentligen? Att vi låter en sådan galning kunna nästla sig i innanför skinnet på oss och få en sådan makt. För esterna var det synnerligen ödesdigert, men för ryssarna innebar det naturligtvis en decimering utan like. Hur kan det hända utan att han blir stoppad? Hur kan han manipulera människor på det viset? Jag läser och förstår men samtidigt förstår jag inte alls. Människor var ena dagen i maktställning och angav andra som blev dömda och arkebuserades, sedan angavs, dömdes och arkebuserades de själva en liten tid senare. Och de accepterade allt! Jag minns att jag såg ett TV-program med Bucharins änka. Bucharin var en stark makt bland Stalins medarbetare men hans hustru var i GULAG. Och det tyckte hon var helt riktigt! Bucharin blev också arkebuserad. Han som så många andra som lovsjungit Stalin och arbetat helt i hans anda var plötsligt trotskist och folkfiende. Helt otroligt.

Vaksberg berättar om ett tillfälle när en förhörsledare och en fånge trevar sig fram i förhöret, de vet inte vad de ska hitta på för förräderi som fången ska erkänna! Helt otroligt! Egendomligt nog måste det trots allt finnas en viss logik i anklagelserna. Om man aklagades för spioneri måste man ha haft kontakt med människor i andra länder till exempel.

Summorna till komminister i andra länder var avsevärda.
Den totala summan som i hemlighet pumpades in i "broderpartiernas" fonder enbart genom Lubjankas kanaler och enbart under 1980-talet belöpte sig til en kvarts miljard dollar. /../ Men de ställde också till skada för ekonomin i de länder dessa firmor agerade: pengarna, som undanhölls beskattning, finanserade mot landet fientliga organisationer, och normala, ömsesidigt fördelaktiga handelsförbindelser underordnades den ena partens politiska intressen.
/../ Bäckarna från det sovjetiska kommunistpartiet till "broderpartiernas" kassor blev till en hel flod, och den totalsumma som under drygt sju årtionden pumpades ut uppgick enligt nutida forskares beräkningar till tiotals miljarder dollar eller kanske mer.

I kommunistiska tidningar betalades enorma summor av Komintern för annonser. Detta gällde t.ex. för bilen Lada, som gav Ny Dag avsevärda summor till sin verksamhet.
Även Svenska Freds fick pengar därifrån.

Även Gorbatjov undertecknade sådana utbetalningar.
...fick den servile Marshais snart en ny godbit från Husses bord: tio miljoner franc. Det var så sent som på Gorbatjovs tid - och denne satte sin signatur under beslutet!

Medan befolkningen i Sovjetunionen svalt och avled skickade kommunisterna ut avsevärda summor till andra länder, betalade otroliga summor till militär och utveckling av kärnvapen samt till rymdprogrammet. Och det fanns människor som trodde att kommunismen handlade om ett bättre liv för människorna.  Ingen mat i affärerna. En infrastruktur i förfall. Hopplöshet och alkoholism. Utan hopp om en bättre framtid.


Sven Linderot


Bland svenskarna nämns Sven Linderot, ledare för det svenska kommunistpartiet 1929-1951.
Hösten 1938 hade Dimitrov utarbetat planer på ett reservcentrum för Komintern i Paris ... Det skulle bestå av Pieck, Gottwald, .. Sven Linderot och andra. ... Dimitrov hade tillställt Stalin projektet, vilket vid behov kunde tjäna som ytterligare "bevis" för att han hade skaffat ett mäktigt "spionnäste".
 
En tanke bara: I går undertecknade president Vladimir Putin den lag som tvingar alla organisationer som får bidrag från utlandet att kalla sig "utländska agenter". T.ex Amnesty. Det betyder att medlemmarna kan fängslas när som helst...
 
Om Sverige haft en sådan lag 1945 och framåt, vilka hade fängslats då?
 
Tallinns borgmästare har fått pengar från Moskva, vad kan man kalla honom?
.....
 
 
Premiärminister Andrus Ansip har börjat sin semester. Han inledde den med att ör fjärde gången cykla sträckan Tartu-Tallinn. Denna gång på en rekordtid under 5 timmar.
 
Fru Evelin Ilves har sprungit med den olympiska elden på dess väg till London. Det var en stor ära för henne, och så söt som hon är, vilken reklam för Estland!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0