jan 19 2013 Det är inte bara i Sverige tokiga människor vinterbadar.

Det har varit jättekallt. I morse var hela huset nedkylt trots att vi haft värmen på. Minus 25 grader var det då, i Jõgeva, inte så långt härifrån var det - 32 grader på natten. Det värsta ska vara över nu, nästa vecka blir det inte fullt så kallt säger de.

Man diskuterar om samma person ska få sitta både i riksdag och i kommunfullmäktige. Kaja Kallas, reformp., tycker att det skulle göra att stats- och kommunförvaltning skulle komma närmare varandra. Andra, som Keskerakond, menar att det måste väl finnas tillräckligt med människor i landet så att inte någon ska behöva göra dubbelarbete. Troligtvis kommer det diskuteras ett tag, och sedan får vi se.

Ett stort bostadshus i Narva har brunnit i natt. 300 människor fick evakueras.

I Haapsalu har man börjat en utbildning av speciallärare. Mottot är: Inget barn får lämnas utanför. Rektorn vid en skola menar att lärarna har för mycket att göra för att kunna se till varje enskilt barn i skolan. Ett mycket bra initiativ tycker jag. Alla barn har rätt att känna sig sedda i skolan. Jag minns själv hur det var. Vi var 36 elever i klassen, och trots att vi satt tyst och lyssnade under lektionerna, när vi inte arbetade själva förstås, så lärde inte lärarna känna alla elever på rätt sätt.

När det gäller mordförsöket på partiledaren i Bulgarien, visade estnisk TV hela förloppet och vi kunde se hur revolvermannen blev misshandlad efteråt; det som var bortklippt i svensk TV.
 
 
I Schnells park i Tallinn gjorde man något som kan vara inspirerat från Gävle. Man eldade upp halmskulpturer! Effektfullt i mörkret. Och alldeles tillåtet.
 
Det är inte bara i Sverige tokiga människor vinterbadar. Det gör man i Narvafloden också. I dag! I den här kylan! I Ryssland är det en vintersport.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0