okt 1, 2013 Skyddsvakter i Tallinn och Putin nominerad till fredspriset.

 
Kopli är en stadsdel i Tallinn. Där byggdes nya arbetarbostäder under den förra friheten i Tallinn. Många ester flyttade dit och uppskattade sitt område mycket. Sedan kom ockupationen. Området förslummades och när vi besökte det första gången 1991 var hela området i ett förfärligt skick och beboddes till största delen av ryssar.Fönster var igenspikade. Hus var t.o.m. fallfärdiga. Och det var där Ants såg skylten framför en bordell där man uppgav öppettiderna och en timmes lunchstängt. När Ants skulle visa Kopli för några kollegor 1993 och föreslog den estniske chauffören det, då bleknade han och skakade på huvudet. Men Ants insisterade och alla kunde se att det fortfarande var ett område i misär. Nu har mycket hänt. Husen rustas upp och området ska bli ett attraktivt bostadsområde med egen strand och båthamn. Men ännu är det inte klart utan där finns en hel del oro kvar. I dag kan vi läsa i Postimees att man måste ha säkerhetsvakter på spårvagnarna.
 
 

I Kopli får spårvagnarna säkerhetsvakter.

"Eftersom vi fått klagomål från resenärerna kommer vi sätta in skyddsvakter på linje 1 och 2. Men vi hoppas alla förstår att företaget Tallinn Stadslinjer AB inte ensam kan lösa alla samhällets problem", sade VD Enno Tamm.

Skyddspatrullen består av två vakter som stiger på en spårvagn vid ändstationen i Kopli och sedan byter till en andra spårvagnar under resan. När de behöver extra hjälp ska de kontakta polisen.

Under hösten 2012 gjorde man ett liknande försök på spårvagnarna och det fick ett överraskande gott resultat. Klagomålen från resenärerna sjönk ordentligt.

-----

Och så en naturlig följd efter överenskommelsen om de kemiska vapnen i Syrien:

Flera ryska organisationer och offentliga personer menar att president Vladimir Putin ska tilldelas Nobels fredspris.

"Folken i hela världen är eniga om att vår statschef bör nomineras till fredspriset. Vi vet alla mycket väl vilken viktig fredsroll vår president spelat i många länder utanför våra gränser," sa  medlemmen i ryska statsduman Georgi Trapeznikov i Georgien idag vid en presskonferens i Moskva.

“Barack Obama är den man som har initierat och fortsatt USA:s agressiva aktioner i Iran och Afghanistan nu förbereder han en attack i Syrien. Han är trots det en pristagare. Vår president som försöker stoppa blodsutgjutelse och som försöker lösa konflikter med dialog är i mitt tycke mer värdig utmärkelsen."

Nomineringen har skickats till Nobelstiftelsen och mottagits där. 

Putin har redan nominerats av presidenten för Fonden för allrysk utbildning, Sergey Komkov,som skrev i sim motivering att den ryske ledaren "har lagt ner stor karft för fred, inte bara inom sitt eget land utan också för att uppnå fred i oroshädar över hela världen:"
-----
Från och med i dag och fram tillförts maj är det tillåtet att skjuta schakaler i Estland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0