okt 15, 2013. Savisaar svarar på anklagelserna.

Så tog Savisaar emot bollen och returnerade den. Det blev ett öppet brev till presidenten.


 
Ilves och Ansip har kritiserat Tallinn stadsstyrelse för att vi efter tre års arbete med Ülemiste-korsningen organiserade en fest för att fira den.

Naturligtvis förastår vi att  de högerextrema (?) partierna, medierna och presidenten under de sista dagarna före valet talar om en invigningsfest istället för att  erkänna att de inte har något att säga i frågor som verkligen är viktiga för människor - jobb, löner och priser. 

För mig är det som att läsa något mycket märkligt. De första dagen i januari 2011, strax före parlamentsvalet  inbjöds på initiativ av reformpartiet och dess allierade ett spektakulärt firande på  torget i Tallinn. Först revs en del av fasaden på Estoniateatern och där sattes en bankomat in där Ansip var den förste att ta ut Eurosedlar. Kulturarvet -väggen- som bröts sönder var inte ett samförstånd. Och att låta en stor kran stå där vid vår teater som ett  "ufo"  som var främmande för folket i Estland visar okänslighet vid en viktig historisk händelse.

Mannen bakom den idén var deras nära vän  Jaanus Rohumaa, som för sina idéer berömts från Kadriorg (presidentens bostad) upprepade gånger. Och varför inte.

Redan på den tiden frågade en del av de modigaste människorna om man verkligen måste bryta sönder väggen i teatern för att Ansip skulle ta ut sina Euro . Allt gjordes enbart därför att det snart var parlamentsval.

Naturligtvis kostade inte festen vid korsningen 11,2 miljoner (EEK?) som den show som iscensattes av statsministern när vi övergick till Euron. Vi hade 30.000 Euro, och det försökte vi klara oss med.

Ja ja. Så fortsätter han och så blir det gärna när politiker ska försvara sig. Även i Sverige. Han tar också till besgreppet "högerextremism" när några inte tycker som han... Han är förbannad och måste slå tillbaka och då slår han hårt.

Men det är ju skoj att se det i Estland i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0