Juli 10, 2014 Motocrosstjärnan Indrek Mägi.

30 maj avgjordes motocrosstävlingen Pärnus kung. Vinnare blev Indrek Mägi!

Indrek ledde under hela första loppet och vann sammanlagt. Han är en stjärna!

Indrek föddes 1991. Vi träffades första gången 1994, då han just börjat köra motorcykel. Hans pappa Koit var läromästare, eftersom han själv tävlade på en motorcykel med sidovagn; där han var i sidovagnen. Han och medtävlaren var mycket framgångsrika, och 1994 började alltså hans arbete för Indreks framtid.

Numera är Indrek också kommunalpoitiker i Väike Maarja för Reformpartiet.

Vår unge släkting Indrek Mägi syns alltså stor på motocrossbanan. Han är också stor i Sverige.

 
Han deltar i SM-tävlingarna i motocross 2014, och har haft framgångar. Hittills är tre deltävlingar avgjorda:
Hans klass heter: SM MX1 (250cc 2-takt, 450cc 4-takt).

Årets första deltävling av de Svenska Mästerskapen i Motocross har nu avgjorts och detta skedde hos Landskrona MK som bjöd på ett strålande solsken och med en publiksiffra över 3000 under söndagens finaler.

I MX1-klassen så kom det över 60 förare till start och de fick delas upp i två grupper under lördagens tidskval innan vi kunde sammanställa startlistan inför söndagens final. I den första gruppen kunde förhandsfavoriten Filip Bengtsson från Tomelilla MK dundra till med helgens snabbaste tid och tog därmed första platsen i tidskvalet med över 3 ½ sekund snabbare tid än Tom Söderström från Nyköpings MS på en andraplats och Rickard Sandberg från SMK Eksjö MC på en tredjeplats. I den andra gruppen blev det alltmer jämnare bland tiderna men där kunde Remi Nyegaard från Norge sätta den snabbaste varvtiden före Kim Lindström från Järva MK och Per Nyberg från Bollnäs MK.

Men på söndagen var det ingen som hade kapaciteten till att stoppa Filip Bengtsson. I det första heatet kopplade han greppet direkt med att ta starten och sedan segla iväg mot en seger med nästan 40 sekunder ner till Indrek Mägi från Estland på en andraplats som var tätt följd av Kim Lindström i mål. Lite längre bakom följde Rickard Sandberg in på en fjärdeplats före Tom Söderström, Tom Johnsson från Kinds MK och Remi Nyegaard.

I det andra heatet tog Rickard Sandberg starten tätt följd av Kim Lindström och Filip Bengtsson. Men det blev samma visa denna gång för redan efter första varvet hade vi återigen Filip Bengtsson i ledningen som sedan seglade iväg mot en ny överlägsen seger. Filips bästa varvtid under heatet var fyra sekunder snabbare än närmaste konkurrent, vilket bevisar att Filip verkligen var i en helt klass för sig själv denna dag.

Men där bakom kunde vi följa en spännande fight om pallplatserna men det blev tillslut Tom Johnsson som kunde knipa andraplatsen före Rickard Sandberg, Kim Lindström och Tom Söderström.

Efter den första deltävlingen kopplade Filip Bengtsson ett stadigt grepp om mästerskapet direkt och leder nu med maximala 50 poäng före tvåan Rickard Sandberg och trean Kim Lindström på samma 38 poäng och däreftrer hade vi Tom Johnsson på en fjärde med 37 poäng och Indrek Mägi på en femteplats med 32 poäng.

Resultat:

Heat 1: 1) Filip Bengtsson, Tomelilla MK 2) Indräk Mägi, Estland, 3) Kim Lindström, Nyköpings MS, 4) Rickard Sandberg, SMK Eksjö MC & US, 5) Tom Söderström, Nyköpings MS

Heat 2: 1) Filip Bengtsson, 2) Tom Johnsson, BMK Uddevalla, 3) Rickard Sandberg, 4) Kim Lindström, 5) Tom Söderström

Sammanställning: (efter 1 av 6 deltävl.)

1) Filip Bengtsson 50p 2) Rickard Sandberg 38p, 3) Kim Lindström 38p, 4) Tom Johnsson 37p, 5) Indrek Mägi 32p

 

Andra deltävlingen:

Första heatet drar iväg och inledningsvis har vi med Indrek Mägi från Estland, Niclas Gustavsson från Carlsborgs MK och Filip Bengtsson från Tomelilla MK med i toppen. Det var återigen ingen som kunde sätta stopp för Filip som drog ifrån de övriga mot en ny solklar seger. Inrek Mägi låg i ingenmansland på sin andraplats som han lugnt och säkert kunde hålla in i mål före Rickard Sandberg från SMK Eksjö.  

Så med sina två nya fullträffar fick Filip Bengtsson ännu en gång kliva upp överst på prispallen som segrare i Tibro, före Indrek Mägi på en andra och Kim Lindström på en tredjeplats. I den totala sammanställningen leder nu Filip med maximala 100 poäng (efter fyra heatsegrar) med 24 poängs försprång till andra placerade Kim Lindström. Toppduon följs av Indrek Mägi, Rickard Sandberg och Tom Johnsson.

Resultat:

Heat 1: 1) Filip Bengtsson, Tomelilla MK 2) Indrek Mägi, Estland 3) Rickard Sandberg, SMK Eksjö MC & US, 4) Tom Johnsson, Kinds MK 5) Kim Lindström, Järva MK

Heat 2: 1) Filip Bengtsson, 2) Kim Lindström 3) Indrek Mägi 4) Tom Söderström, Nyköping MS 5) Marcus Norlén, Arlanda MC

Sammanställning: (efter 2 av 6 deltävlingar)

1) Filip Bengtsson 100p 2) Kim Linström 76p, 3) Indrek Mägi 74p, 4) Rickard Sandberg 71p 5) Tom Johnsson 69p

Deltävling 3

Här nämns inte Indrek alls, men han måste ju ha åkt eftersom han fått poäng.

Ett stort Grattis till Filip Bengtsson som nu vunnit sex raka heatsegrar av sex möjliga. Filip har bara inte vunnit alla heat denna säsong, han har även hållit i ledningen i alla de 90 varv som körts sammanlagt och aldrig låtit någon annan hålla i taktpinnen efter det första varvet.

Detta betyder samtidigt att Filip nu leder mästerskapet stort och det med maximala 150 poäng inkörda. Närmaste konkurrent har vi Tom Johnsson med 113 poäng och Rickard Sandberg på en tredjeplats med 107 poäng.

Resultat:

Heat 1: 1) Filip Bengtsson, Tomelilla MK 2) Tom Johnsson, Kinds MK 3) Remi Nyegaard, Norge 4) Rickard Sandberg, SMK Eksjö MC & US, 5) Tom Söderström, Nyköping MS

Heat 2: 1) Filip Bengtsson, 2) Tom Johnsson, 3) Remi Nyegaard, 4) Rickard Sandberg 5) Kim Lindström, Järva MK

Sammanställning: (efter 3 av 6 deltävlingar)

1) Filip Bengtsson 150p 2) Tom Johnsson 113p, 3) Rickard Sandberg 107p, 4) Indrek Mägi 103p, 5)Kim Linström 93p

Nästa deltävling genomförs 23-24 augusti, då står Västerås MK (Malmabanan) värd för Motocross-SM.

Jodå. Jag hittade en intervju med honom: Den första dagen gick allt bra. Tyvärr skadade jag armbågen och ryggen i det andra loppet. Trots smärtor lyckade sjag köra in en sjundeplats.” Han tar nu en paus för att kurera sig, och hoppas vara tillbaka om ett par veckor på tävlingsbanan. Nästa start sker troligen antingen i Finland eller i Vilaskis i Lettland.

 Indrek med stolt morfar.

Jag vet ju att han varit skadad förr och varit tvungen att ta längre uppehåll, men efter den här skadan har redan han varit igång och han ska delta den 11 juli i Finland i FIM mästerskapstävlingar. Det är en deltävling i Världsmästerskapen.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0