juli 13, 2014 VÄNSTERNS GODA, FINA HAT/Ivar Arpi

Vi satt och talade om IQ och EQ. Det är en stor fördel om människor på viktiga poster har både hög IQ och EQ. -Att ha hög EQ betyder att man förstår andras (och sina egna) känslor.- Men är det så? Naturligtvis inte. Det är nog snarare tvärtom. Några som måste ha saknat EQ totalt, det är väl 1900-talets diktatorer. Att kunna besluta om andra människors död på det sättet som både Stalin och Hitler gjorde kräver att man inte förstår vad man sätter igång. Att värdera olika människors rätt att leva och sedan se till att de, som man inte ser något värde i, dödas så effektivt som möjligt, utan att man får några skuldkänslor eller vad man ska kalla det när det rör sig om så oerhört många människors liv.

Tänk om vi kunde få försäkran om att minst några stycken i varje regering har en hög EQ. Men sanningen är nog den, att om man har hög EQ, då vill man inte tävla med de känslokalla klättrarna som avancerar mot höga poster. Vi människor är så olika. Vi behöver vara olika. Alla behövs. Men om vi ändå kunde trolla, och få med kloka, medkännande människor på beslutandenivå, då skulle världen se annorlunda ut.

-----

I Tallinn har de gjort ordning en stor-bild-TV på Frihetsplatsen där de visar de viktiga fotbollsmatcherna i VM. I går var det över ett halvt tusen åskådare som såg bronsmatchen. I morgon visas finalen. Undrar hur många som kommer dit då?

-----

I dag är det sista dagen för Medeltidsdagarna i Tallinn. Det ska tydligen bli ett fantastiskt program i kväll- för alla åldrar! Centrum för festligheterna är Riddarhustorget.

 
-----

I dag bekräftade Ivar Arpi det vi har kunnat konstatera under många år. Der är i SvD jag läser: Han menar att det är alldeles för många vänsterjournalister i Sverige, och att de alltid har ett försvar när vänsterextremisterna går till angrepp och t.o.m. mordhotar: De vill ju bara gott.

Han skriver:

VÄNSTERNS GODA, FINA HAT

Politiker som hotas och misshandlas. Journalister som trakasseras och avstår från att skriva om ämnen som kan provocera. Den autonoma vänstern i Sverige är ett hot mot demokratin, men ändå försvaras den av många i offentligheten.

”Din äckliga borgarhora, den dagen vi ses bör du frukta för ditt liv.” ”Det vi ska göra mot dig är bara självförsvar, äckel.” ”Hur har du mage att klaga på våldet från oss, när samhället vi lever i slår tillbaka mot oss, tack vare kapitalister som dig.” ”Du ska dö en plågsam död.”

Det ovanstående är bara ett axplock av alla de hot som 21-åriga Svea Hasanbegovic fått utstå på nätet. Han skriver om många andra som hotats på liknande sätt också.

Antingen förstår de extremisterna vad de utsätter människor för och njuter av det eller också bara trakasserar det för nöjet att göra det utan att förstå att de är ett hot mot demokratin.

För att återgå till min första punkt i dag: Jag undrar om de har någon EQ. Jag förstår inte hur man kan anse att det finns ett hat som är bättre än något annat.

Det största hotet mot demokratin i Sverige kommer från autonoma vänsteraktivister, menar åtminstone Säpo. ”De har större förmåga än vit makt-anhängarna att använda våldsamma metoder”, enligt Säpos chefsanalytiker Ahn-Za Hagström.

Nu gäller det om socialdemokraten Mona Sahlin, som fått regeringens uppdrag att undersöga extremism i Sverige, om hon förstår att det även gäller vänstern. Hon nämnde inde den extrema vänstern en enda gång i Rapportintervjun härom kvällen. Hon talade bara om högerextremisterna. Förresten. Nationalsocialister - nazister är de inte vänster?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0