Juli 4, 2014 Varför tror ryssen på allt Putin säger?

I dagen DN skriver Jonas Thente om vad Reza Aslan kommit fram till angående kristendomen och Jesus.       

 Reza Aslan.
Medryckande om rebellen från Nasaret. Jesus var aldrig kristen. Kristendomen skapades av folk som aldrig träffat honom eller ens besökt det heliga landet. Reza Aslans kontroversiella bok om den historiske Jesus har kommit på svenska.  (http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/reza-aslan-upprorsmakaren/)

Har han rätt i sin forskning kan man dra många slutsatser.

Religionen har använts som maktmedel under långa tider. Varför var det så viktigt att kristna alla folk? Varför skulle alla betala skatt till kyrkan? Hade människor någon möjlighet att själva skaffa sig någon uppfattning om kristendom och religion? Böcker och andra kunskapskällor har inte funnits under så lång tid.

Vågade man förr i tiden protestera blev man hårt straffad.

Det är intressant att studera de vanliga ryssarna under Putin. Varför skriker de att Amerika är skyldiga till allt som händer i Ukraina? Varför skriker de fascister om amerikaner och européer?  Självklart för att Putin säger det. Putin, som ska ge dem tillbaka det stora riket och som ska vara deras "Messias". Han ger dem tillbaka den statusen de hade då de visste att Moskva visste allt och kunde förklara allt, och sa till dem att Sovjet var det bästa landet i världen. Inte tänker de på all tortyr och alla mord på de egna. “Det var väl nödvändigt för det stora riket att rensa ut”. -Det var många krig i Israel också.-

Varför tror de på allt Putin säger? De får all information från statlig media. Det är bara Putins utsagor de får höra. Självklart blir det den enda sanningen.

 

I Duman har man i dag fastslagit att Krim för alltid ska vara en del av Ryssland. Det var ju Chrustjov som av någon anledning gav Krim till Ukraina. Många ester tänker då på att Stalin stal en del av Estlands område i öster. Är det lika självklart att esterna där, setufolket, kan hävda att de vill tillhöra Estland; de har ju så många släktingar på den estniska sidan av gränsen. Ser Putin att det kan liknas vid Krimproblemet? Först ändra och sedan lämna tillbaka? Eller, är det annorlunda när det gäller ryssar?

Dessutom: Rysslands Konsumentverk Rospotrebnadzor meddelade på fredagen Milkilandfabriken i Kiev inte längre får exportera sina mejeriprodukter till Ryssland eftersom de inte uppfyller normerna i landet och därför förbjuds införsel. Enligt styrelsen är dessa produkter mikrobiologiskt förorenade.

Kritiker säger att Ryssland använder importförbud som ett politiskt vapen. Denna vecka har  Rysslands förbudjudit import av moldaviskt kött; lustigt nog i samband med att Moldavien underteckande associeringsavtal med EU:

-----

Annars handlar det mesta just nu om den stora Sång- och Dansfestivalen. Klockan 18 ska vi också bänka oss framför TV:n och titta. Man vill inte missa den gigantiska festen.

Festivalen är så viktig att t.o.m. tågen får anpassa sig. Tågtidtabellen har ändrats för att passa festivalbesökarna!

-----

 

Och när det gäller jordgubbar så har odlarna drabbats hårt av de senaste dagarnas regnväder. Bären var alldeles vattenfyllda och vändes ner i jorden igen. Vi har hunnit köpa tre omgångar jordgubbar, men de tar ju slut hela tiden. Vi måste få tag på mer någonstans!

-----

 
Hur kan det komma sig att i Sverige säljs svenska gurkor för 23,90 kr/kg (Cooponline) medan de svenska gurkorna i Estland kostar ca 8 kr/kg? Däremot kostar estnisk gurka ca 23 kr/kg. I Sverige säger man att den svenska gurkan är bäst, och i Estland är det den estniska som är bäst. Men vad får esterna betala för den svenska gurkan vid importen? Konstigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0