juli 9, 2014

Det är mycket varmt och lugnt i landet. Många är trötta av värmen och efter festen i helgen. 
Mycket hände där. Ett barn föddes och en man friade till sin flickvän mitt under dansen.
Många politiker och andra har uttalat sig om festivalens stora betydelse för esterna. Den är en sammanhållande länk; alla är så otroligt vänliga. Alla generationer festar tillsammans. Jag tror vi kan vara ganska avundsjuka på esterna som har den festen som vi aldrig har. På midsommar festar vi visserligen, men det är inte alla på en plats, som i Estland. Alla i Estland är antingen deltagare eller publik framför scenen eller TV:n.
 
Den brittiske journalisten skriver att Baltikum är den största säkerhetsrisken just nu. Han menar att är Rysslands mål nu är att bryta säkerheten alla känner med Natomedlemsskapet. Moskva kommer att använda sitt inflytande för att dra nytta av den växande energisektorn och med pengar och propaganda är de beredda att hota och tvinga Baltikum och är beredd att hota och tvinga balterna att använda den ryska oljan. Lucas anser därför att de allierade måste öka närvaron av militär i luften, på marken och i havet. I Polen bör en Nato-bas etableras för att inkludera Sverige och Finland i verksamheten. Samt arbeta för den amerikanska gasens användande i Natoländerna.
Det är intressant. Jag tycker verkligen att det är märkligt att, trots att man såg hur Ryssland använde oljan för att pressa Ukraina dit man ville, så lät flera stora länder Ryssland dra sina oljeledningar till sig. Jag förstår inte hur de kunde vara så blinda.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0