Aug 19, 2015 Ohederliga myndigheter

Den estniske säkerhetspolisen Eston Kohver som kidnappades på estnisk mark av ryska FSB, när han undersökte ryskt smuggleri till Estland, har nu blivitr dömd till 15 års fängelse i hård regim, samt 100 000 rubel i skadestånd.
            
Eston Kohver.

Åklagarmyndigheten i Ryssland åtalade Kohver för spioneri, olaglig gränspassage, smuggling och vapeninnehav.

Det var den 5 september 2014 han under pistolhot och våld fördes över gränsern till Ryssland. 

Estnisk och rysk lokal polis i samarbete konstaterade då, att han tvingats över gränsen, vilket inte noterats av domstolen. 

Detta är troligtvis ett av sätten för Ryssland att protestera mot samarbetet mellan Nato och Estland.

Kohver får 15 år inte 16, som åklagaren krävt, för att han har fru och fyra barn!?!?

-----
 
Återigen har vi tydliga exempel på propaganda från myndigheter både i Ryssland och Sverige. 
Först Sverige: 
Under några år har vi kunnat läsa om skottlossningar och mord i våra invandrartäta bostadsområden, vilket naturligtvis oroat många. Men efter att två oskyldiga människor på besök på IKEA i Västerås brutalt mördades av en illegal invandrare, som fått avslag på sin asylansökan och skulle skickas till Italien där han redan fått uppehållstillstånd, fick vi veta i våra media att det dödliga våldet minskat i Sverige under senare år. Det är naturligtvis en lugnande nyhet, men är det sant? Eller är det bara propaganda för att vi inte ska oroa oss för följder av den stora invandringen till Sverige? Om det skulle vara sant har infödda svenskars dödliga våld minskat radikalt. (Detta ifrågasätts också av nationalekonomen och statistikern Tino Sanandaj. Han har en intressant blogg.) Samtidigt som vi svenskar tydligen är så farliga, att polisen måste vakta asylboenden. Kanske någon svensk vill hämnas? Allt är så upp och ner i vårt land. Varför talade ingen om de anhörigas familj? Man brukar ju beklaga sorgen. Och dessutom fanns en son och bror till de mördade i IKEA just då. Inget får vi veta. Bara att det dödliga våldet minskat i Sverige under senare år.
 
-----
I Ryssland eldas massorna -med lögner. I dag läser vi i DN.se:

Ryssland eldar upp nederländska blommor 

Ryssland har startat ”blomkrig” mot Nederländerna och eldar upp mängder av färska importerade blommor. Attacken kommer samtidigt som nya uppgifter i utredningen om planet MH17 presenteras, skriver New York Times. 
Experterna är i huvudsak holländare, liksom de flesta passagerarna i det nedskjutna flygplanet.

För ungefär en vecka sedan blev det känt att Ryssland förstör all mat som anses ha smugglats in från väst. Trots att landet införde ett importförbud mot nästan alla livsmedel från EU och USA för ett år sedan, som svar på västs sanktioner i samband med Ukrainakrisen, förs stora mängder livsmedel fortfarande in landet.

Nu kommer nästa avslöjande om ytterligare en varuattack, eller som det kallas av lokalbefolkningen ”blomkriget”.

Det inleddes i slutet av juli. Då uppgav det ryska jordbrukskontrollorganet, Rosselkhoznadzor, att det hade upptäckt att 183 transporter av nederländska blommor var angripna av insekter, inklusive trips från Kalifornien, skriver NYT.

    

Anklagelsen kom bara två dagar innan Nederländerna och tre andra länder lade fram ett förslag i FN: s säkerhetsråd den 27 juli om att bilda en domstol för att åtala och straffa de ansvariga för nedskjutningen av det Malaysiska planet MH17 som dödade 298 personer. Bara Ryssland lade in ett veto och man har hela tiden förnekat all inblandning i flygtragedin. 

Sedan dess har Rosselkhoznadzor trappat upp jakten på ohyra, som tidsmässigt har sammanfallit med att nya fakta om kraschen har lagts fram. När till exempel åklagare förra tisdagen sade att man hade hittat delar av vad som skulle kunna vara rysktillverkade missilsystem i eller i närheten av nedslagsplatsen i östra Ukraina gjorde ryska inspektörer stor show av att bränna upp lådor med nederländska rosor och krysantemum i två ryska städer, skriver NYT.

Att avskjuta en sådan missil kräver avancerad apparatur och en besättning på minst fyra man. Något sådant tror ingen att de pro-ryska rebellerna är mäktiga att utföra utan experthjälp utifrån. 


Alltså: I Ryssland "vet" alla nu att vi i Väst försöker förgifta dem på olika sätt. Med mat, blommor och propaganda. I Ryssland lever ca 100 miljoner människor i knapphet, de tror att vi lever ännu sämre än de gör. Och att vi hatar dem för att de har det så bra.  Om Putin och hans gäng får hålla på, då kommer detta inte sluta bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0