Nov 11, 2015 Dirigenten Eri Klaas

Jag vill tipsa svenska politiker om vad man mer kan göra för att öka sin popularitet.
 
Man ska göra som Edgar Savisaar. Han är en påhittig man.
Han tar nu emot besökare till sin gård Hundisilmad/Vargögon hela tiden. Besökarna hoppar på en buss som han skickar ut, och så tar han emot dem och bjuder på visning, samtal och soppa. Vi vet hur skicklig han är att få människor på sin sida, så att detta är ett genidrag är det ingen tvekan om.
Många, många har gjort denna resa. En mycket känd dirigent är bland dem. Det är Eri Klaas, som nu börjar bli gammal och är mycket sjuk.

Klas har främst arbetat på den nordiska scenerna, men kanske han är mest känd för sitt arbete som ledare av den nedlagda Nederländska Radions symfoniorkester. Han är också verksam som pedagog, är professor emeritus vid  Sibelius-Akademin (1993-1997) och Estlands musik- och teaterakademi (1997-), där han har blivit hedersdoktor.

Han är 74 år och orkar inte så mycket som tidigare, då man ofta kunde se honom med olika orkestrar.  Nu arbetar han bara med Tallinns symfoniorkester. Men livet är osäkert, och ingen av oss vet egentligen vad som händer i morgon. Klaas är orolig för att bli sparkad från sin tjänst. Vad gör han då? Han uppsöker den man, som bestämmer i Tallinn. Mannen med veto, Edgar Savisaar.
En dag följer även den store Eri Klaas med på bussen och visar sin aktning för den korruptionsanklagade, vilande borgmästaren. Vad de sa, och vad som hände på gården vet vi inte, men det är sorgligt när en så känd och uppskattad man måste stryka på foten.
 
Eri Klaas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0