Nov 14, 2014. En mörk dag i Europa.

De fruktansvärda terrordåden som utförts i Paris präglar alla nyheter i Sverige och Estland. I Estland är man inte "PK" utan vi får höra fransmän berätta att förövarna var muslimer, som skrek "Allah Ahbar" medan de sköt, och att de flesta var i 25-årsåldern. När det sägs klart i Koranen, att det här livet bara är en förberedelse inför det "riktiga" livet, då blir andra människors liv också mindre viktiga. 
Men, som avslutning fick vi i dag se när Edgar Savisaar på ett partimöte förklarade, att om han inte väljs till fortsatt tjänst som partiets ordförande, då kommer de att förlora borgmästarposten i Tallinn, då blir allt så vardagligt futtigt igen.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kära syster, det har stått även i svenska tidningar att förövarna skrek "allah akbar" (i varje fall DN). Carl Bildt har en intressant artikel i DN idag som belyser den religiösa bakgrunden och jämför med 16hundra talets religionskrig i Europa.
Brorsan

Svar: Jag har inte sett det, men det är bra. Men de jämför med 1600-talet, helt riktigt, men det är 400 år sedan. Man vill ju gärna att människan utvecklas och att vi kan komma bort från primitiva våldsdåd och skräck. Men människan är alltid människa, på gott och på ont.
estlandskarin

2015-11-16 @ 12:14:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0