Nov 24, 2015. Bordellen på landet.

 
När det gäller Keskerakond och deras ordförande Edgar Savisaar, har jag förstått att han aldrig frivilligt lämnar ifrån sig sitt parti till någon annan, medan han lever. Han vet att Kadri Simson är populär, och har sagt till henne, att "Ställer du upp, då blir det tråkigheter för dig". Dessutom har man ställt upp fler kandidater, vilket betyder att chansen att Kadri Simson ska lyckas få fler röster än Edgar själv, den verkar obefintlig. Vi får se, snart är det ordförandeval.
----- 
Nu lite Sovjethistoria:
Finlands presiden Kekkonen väntades till Tallinn. Det var det första besöket sedan frihetstiden. Stressen grep höjdarna i staden. Man ville inte skämmas. Hastigt beslutades att alla bordeller måste flyttas från staden. Utanför dem fanns ju skyltar som talade om att de fanns och vilka tider de var öppna. Det kunde inte missförstås.
I Väike Maarja fanns ett hus, ett f.d. handelshus där ägarna skjutits och huset stulits av staten. Där fanns det några rum tillgängliga, meddelade distriktsovjeten. Några horor flyttade in. Tallinns sovjetfolk kunde andas ut.
Homo sovjetikus i Väike Maarja tyckte detta var jättettrevligt. Vi känner en som besökte stället ofta och söp och härjade.
Huset finns fortfarande kvar. Några bor fortfarande där, och alla väggar finns kvar, dock inte alla fönster och utedasset är borttaget.
Ena gaveln.
 
En länga där det bor någon.
 
Här är beviset för att någon bor i det stora huset också.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0